Ξάνθη- Ε. Σακκόπουλος : Καθαρισμός του αλσυλλίου στο λιμένα του Πόρτο Λάγος

Καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και του αλσυλλίου του λιμένα του Πόρτο Λάγος πραγματοποίησαν η Λιμενική Αρχή του Πόρτο Λάγος, με τη συμμέτοχη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων, τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό και Μορφωτικό σύλλογο του Πόρτο Λάγος και μέλη της τοπικής κοινότητας Νέας Κεσσάνης.

“Η περιβαλλοντική αυτή δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, την οποία μαρτυρά ο μεγάλος όγκος απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο του λιμένα και τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στη θάλασσα”, σημειώνει ο Λιμενάρχης Λάγος Πλωτάρχης Λ.Σ., Σακκόπουλος Ευάγγελος.

Μαζί με τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, καλωσόρισε, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, παρουσίασε το σημαντικό πρόβλημα των απορριμάτων στο περιβάλλον και την ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης και μετέφερε το μήνυμα ότι: «όλοι μαζί αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καθαρό περιβάλλον και έναν όμορφο κόσμο σαν αυτόν που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας» .
Η Λιμενική Αρχή με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους και κυρίως τους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, καθώς επίσης και το Δήμο Αβδήρων για τη διάθεση κατάλληλου οχήματος αποκομιδής των απορριμμάτων.
Όπως τονίζει θα επιδιώξει και στο μέλλον την διοργάνωση ανάλογων περιβαλλοντικών δράσεων με ευρεία συμμετοχή εθελοντών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος