Ξάνθη – Ε. Μπατζακίδου: Το myData προβληματίζει για τους λογιστές

«Πονοκέφαλο» εξακολουθεί να αποτελεί η παράλειψη – απόκλιση διαβίβασης δεδομένων στο myDATA τόσο για την περίοδο του 2021, όσο και για το 2022 (διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη), σύμφωνα με Φοροτεχνικούς και λογιστές σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr πρόκειται για τα δεδομένα που διαβιβάζουν στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA οι Επιχειρήσεις ως Λήπτες αντικριζόμενων παραστατικών ημεδαπής έτους 2021, για τα οποία, είτε δεν τηρήθηκε η υποχρέωση διαβίβασης των οριζόμενων δεδομένων από τους Εκδότες (Παράλειψη Διαβίβασης), είτε αυτά διαβιβάστηκαν με απόκλιση (Απόκλιση Διαβίβασης).

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξάνθης, η κα Ειρήνη Μπατζακίδου δήλωσε στο www.ertnews.gr ότι μέχρι τις 31-10-2022 θα πρέπει να στείλουν τις αποκλίσεις για το τρέχον έτος (ενώ μέχρι το Μάρτιο έπρεπε να αποστείλουν τα έσοδα), προθεσμία την οποία δεν μπορούν να τηρήσουν. Πόσο μάλλον, όπως λένε, για το 2021, έτος πιλοτικής εφαρμογής της υποχρέωσης.

«Αδυνατούμε να κάνουμε διασταύρωση εσόδων – εξόδων και αποστολή της απόκλισης εφόσον προκύψει» σημειώνει η πρόεδρος της Ξάνθης και αναρωτιέται: «Πώς θα γίνει το ανέβασμα των αποκλίσεων όταν δεν έχουμε διασταυρώσει τα έξοδα;» τονίζοντας εκ νέου πως για το 2021 οι συνάδελφοί της παρουσιάζουν αδυναμία κοινοποίησης αποκλίσεων και γι αυτό το λόγο δεν θα έπρεπε να ζητηθεί η αποστολή για την πιλοτική πρώτη εφαρμογή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος