Ξάνθη – Ε. Μπατζακίδου: Δεν επαρκεί η παράταση στην διαδικασία απογραφής του ψηφιακού χρόνου εργασίας

«Η παράταση που δόθηκε έως τις 20 Δεκεμβρίου για να γίνει υποβολή ηλεκτρονικών αρχείων εργοδοτών ΕΤΕΑ δε επαρκεί!» αυτό τονίζουν οι Φοροτεχνικοί Λογιστές της Ξάνθης και σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη απαίτηση από το Υπουργείο «είναι δύσκολο να εφαρμοστεί».

Μιλώντας σήμερα 5-12-2022 στο www.ertnews.gr η πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ξάνθης, η κα Ειρήνη Μπατζακίδου επεσήμανε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εργοδότες κι επιχειρήσεις που δεν έχουν σωστά ενημερωθεί ακόμη και σήμερα.
«Ο χρόνος μέχρι τις 20/12 που παρατάθηκε η απογραφή δε επαρκεί» τόνισε ξανά και ζήτησε κλιμακωτή εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας με διαφορετικά στάνταρτς και απαιτήσεις από τις πολύ Μικρές Οικογενειακές Επιχειρήσεις μέχρι τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η καλύτερη και ευχερέστερη διαδικασία αποτύπωσης και απογραφής του ψηφιακού χρόνου εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της χώρας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ είναι ζητούμενο μαζί και «βραχνάς» για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά και «πονοκέφαλος» για τους επαγγελματίες λογιστές υποστήριξε η κα πρόεδρος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ένα δεύτερο «θέμα» που εξακολουθούν να το βρίσκουν μπροστά τους είναι οι αποκλίσεις που απαντώνται επίσης συχνά στα MyData. Αφού πρώτα τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξουν κυρώσεις σημείωσε ότι οι αντισυμβαλλόμενοι (μεγάλος αριθμός) δεν έχουν προλάβει να δούνε αποκλίσεις και κόστος.

Παραμένοντας προβληματισμένη για το: Εάν και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να συμβεί, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022; οπότε και σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε λήγει η προθεσμία διαβίβασης από τους λήπτες, στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, των λογιστικών στοιχείων συναλλαγών χονδρικής, των δεδομένων εξόδων τιμολόγησης και εσόδων αυτοτιμολόγησης, στις περιπτώσεις αποκλίσεων στα προαναφερόμενα διαβιβασθέντα δεδομένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος