Καλλιεργούν εξαιρετικές ποικιλίες Λευκές ( Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο) και Ερυθρές (Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon και Merlot). Οι αδερφοί Νικολαϊδη, ο Μάριος και ο Σάκης, στα Άβδηρα της Ξάνθης έχουν δημιουργήσει έναν Βιολογικό Πιστοποιημένο Αμπελώνα που αποσπά διεθνείς διακρίσεις και προβάλει την περιοχή με τον καλύτερο τρόπο.


Σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη εκείνο που επιδιώκουν οι ίδιοι είναι να παράγουν ποιοτικά κρασιά. «Να ξεφύγουμε από τα κοινά κρασιά που υπάρχουν στην αγορά. Είμαστε προσανατολισμένοι στην ποιότητα και έχουμε μια καινούργια τάση προς τους φυσικούς οίνους. Όσο γίνεται με τη λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση, οίνοι που ζυμώνονται κι ωριμάζουν μέσα σε αμφορείς. Είναι κάτι ξεχωριστό στην αγορά και κάτι μοναδικό στην Ελλάδα. Τα δικά μας κρασιά ζυμώνουν και ωριμάζουν εννέα μήνες μέσα σε αμφορέα.» εξηγεί μην κρύβοντας ότι απευθύνονται σε πολύ εξειδικευμένο κοινό. Περίπου στο 1 με 1,5% της Παγκόσμιας Αγοράς. «Είναι άνθρωποι που ξέρουν από κρασί, που μπορούν να το αναζητήσουν ένα τέτοιο κρασί και να το πληρώσουν.» δηλώνει χαρακτηριστικά δείχνοντας πως ο δρόμος έχει ανοίξει. Ήδη το κρασί των Αβδήρων εξάγεται σε Ελβετία, Δανία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία και τώρα βάζει πλώρη για τον Καναδά και την Αμερική.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος