Ξάνθη: Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan “Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης”

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan με τίτλο ‘Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης’ Φιλοσοφία – η γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ξάνθη.

“Το φεστιβάλ αποτελεί μία διεθνή συνάντηση με τη συμμετοχή εκπαιδευτών και φίλων του Τάι Τσι από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με σκοπό την εκπαίδευση, την ανταλλαγή εμπειριών και της γνώσης τους στην κινεζική κινητική πολεμική τέχνη καθώς και την διερεύνηση της μέσω της Φιλοσοφίας με προσέγγιση στο έργο του Δημόκριτου του Αβδηρίτη” δηλώνουν οι διοργανωτές και σημειώνουν: “Θα διερευνήσουμε το έργο του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Δημόκριτου και θα αποπειραθούμε να το μελετήσουμε συγκριτικά με το έργο των Κινέζων φιλοσόφων αλλά και να διατυπώσουμε φιλοσοφικά ερωτήματα και θεωρήσεις του κόσμου μας. Οι επιστημονικές διαλέξεις παρέχουν σημαντική πληροφορία και γνώση που τεκμηριώνει την αξία και τα οφέλη των πρακτικών αυτών με βάση τη διεθνή επιστημονική έρευνα”.

Το τριήμερο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου ‘ΑΓΡΙΑΝΗ’ στην Ξάνθη από τις 24 έως 26 Ιουνίου 2022 με έναρξη την Παρασκευή το πρωί και λήξη την Κυριακή το απόγευμα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ φέτος εμπλουτίζεται από τη παρουσία 7 δασκάλων και περιλαμβάνει εκτός από το πρακτικό μέρος με σεμινάρια στο Ται τσι και το Τσι Γκονγκ, διαλέξεις στην επιστήμη και την φιλοσοφία.

Η τελετή έναρξης είναι Πέμπτη 23/06 και ώρα 18.00 ενώ φέτος έχουμε ένα προφεστιβαλικό πρόγραμμα το ίδιο βράδυ με ένα σεμινάριο διαιτησίας στο Τάι Τσι στις 18.30. Αποκορύφωμα της διοργάνωσης αποτελεί η τελετή λήξης και το Gala την Κυριακή 26/06 και ώρα 19.30 το βράδυ με ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων και επιδείξεων Tai Chi από τους καλεσμένους μας.

Info
Το πρόγραμμα, εγγραφές και όλες οι πληροφορίες μπορεί κανείς να τις συμβουλευτεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ μας

https://sites.google.com/view/taichi-festival-democritus/home

Όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Τάι Τσι ή να εμβαθύνουν τη γνώση τους παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την διοργανώτρια κα Χατζηπαναγιώτη Έμη στο τηλ. 6977560795.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος