Ξάνθη: Διακρίσεις και Πρωτιές για μικρούς ταλαντούχους μαθητές

Στα έργα των παιδιών του ΣΤ2 του 4ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης και της μαθήτριας 1ης Λυκείου, Αθανασίας Δαλακούρα που απέσπασαν πρώτα βραβεία με τη συμμετοχή τους στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό: Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες αναφέρθηκε η Ελένη Χατζηγεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (24-5-2022).

Είναι σημαντικό να διδάσκεται η Ιστορία της Κύπρου στα παιδιά και όχι να περιορίζονται αναγκαστικά σε μια μικρή αναφορά, λόγω περιορισμού της ύλης ή του χρόνου σημείωσε η κα Χατζηγεωργίου επισημαίνοντας, πως είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά για τον ελληνισμό πρώτα και μετά για την εποχή του Μεσαίωνα στη Γερμανία κ.α.

Όπως τόνισε η δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου της Ξάνθης το 4ο ΔΣ έχει συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν και έχει διακριθεί στον ίδιο διαγωνισμό  δημιουργώντας έτσι τη δική του παράδοση. Όπως είπε κάθε φορά, που η ίδια και άλλα μέλη του Συλλόγου πηγαίνουν στα σχολεία, για να μιλήσουν για την Κύπρο, το ενδιαφέρον που συναντούν από τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι πολύ μεγάλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος