Ξάνθη: Διαδικτυακά οι “Θρακικές Λαογραφικές Εορτές”

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθούν φέτος οι «Θρακικές Λαογραφικές Εορτές- Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021». Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη. Θα ακολουθήσει το καρναβαλικό μήνυμα των συλλόγων. Στις επτά το απόγευμα διαδικτυακά στη σελίδα facebook.com/kentropolitismouxanthis θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Θανάση Μουσόπουλου – φιλόλογου – συγγραφέα – ποιητή με θέμα «Ο Διόνυσος και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές».

«Στη βάση και ουσία των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, που τελούνται στην Ξάνθη από το 1966, συναιρώντας αγροτικά έθιμα και αστικές τελετές, με τη λαϊκή ψυχή της Θράκης στο προσκήνιο, βρίσκεται ο Διόνυσος» αναφέρουν οι διοργανωτές και σημειώνουν ότι « Από την προϊστορική Θράκη και την αρχαιοελληνική μυθολογία ο Διόνυσος σύμβολο της γέννησης, της παρακμής αλλά και της ακμής της φύσης, θεός του κρασιού και του αμπελιού, θεός των λαϊκών δυνάμεων και του γλεντιού, από τη Θράκη ξάπλωσε σ’ ολόκληρη την Ελλάδα ξέφρενα διονυσιακά τραγούδια και γλέντια».

Και καταλήγουν λέγοντας ότι: «Ο Διόνυσος αντάμα με τον Ορφέα εδώ και χιλιάδες χρόνια μεταμφιέζεται σε χαρά και δημιουργία». Διαβάστε εδώ το πλούσιο πρόγραμμα:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΛΕ 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ