Θετικός ο απολογισμός για τους φουντουκο-παραγωγούς της Ξάνθης. Η αρχή έγινε και η συνέχεια τους αποζημίωσε με αποτέλεσμα τη φετινή παραγωγική χρονιά να γευτούν τους πρώτους καρπούς των προσπαθειών τούς και να δρομολογούν έτσι σχεδόν στο σύνολό τους το διπλασιασμό των εκτάσεών τους.
Μιλώντας σήμερα 12-12-2022 στο www.ertnews.gr γνώστες του αντικειμένου στέκονται στα θετικά της παραγωγής, όπως το γεγονός ότι «είναι εύκολα διαχειρίσιμη παραγωγή» και ότι και αυτή «βαδίζει» στο δρόμο της γεωργίας συμβολαίων.
Από το 2019 έως σήμερα έχουν φυτευτεί δύο χιλιάδες στρέμματα και προβλέπεται να φυτευτούν διακόσια και τριακόσια στρέμματα μέχρι την άνοιξη.
«Ήταν δύσκολη η περίοδος που προηγήθηκε, λόγω των διεθνών εξελίξεων, θα μπορούσε το ενδιαφέρον να είναι μεγαλύτερο» σημειώνουν και δίνοντας τα χαρακτηριστικά αυτής της παραγωγικής χρονιάς στέκονται στα πενήντα (50) κιλά το στρέμμα τη φετινή 1η χρονιά απόδοσης, που μπορεί να φτάσει στα τριακόσια (300) κιλά σε τρία χρόνια, όταν θα βρίσκεται σε πλήρη ωριμότητα. Όσον αφορά στην τιμή που πούλησαν οι παραγωγοί της Ξάνθης; Αυτή άγγιξε τα 3,5 ευρώ το κιλό.
Μιλώντας για το επόμενο βήμα, αυτό, όπως είπαν, θα γίνει από την πλευρά της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην περιοχή με τη φύτευση δύο χιλιάδων εκτάσεων με ρίζες φουντουκιάς, αλλά και με τη δημιουργία Μονάδας Μεταποίησης, σε όποια ΠΕ της Θράκης καταγραφεί και η μεγαλύτερη στρεμματική ενασχόληση, προς το παρόν τα προπορεύεται η Ξάνθη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος