Ξάνθη – Ι. Χατζηγκενέ: Παρέμβαση από τους αιρετούς για παρουσία του ΕΚΑΒ σε όλη την αν.Μ.Θ.

Για αγροτικά αυτοκίνητα- που “μετατρέπονται” σε “ασθενοφόρα” για διακομιδές ασθενών έκανε λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Χατζηγκενέ Ιρφάν ζητώντας την κάλυψη του Ορεινού Όγκου, αλλά και των πεδινών περιοχών της Θράκης, των απομακρυσμένων, όμως, από το κέντρο, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Ξάνθη – Ι. Χατζηγκενέ: Παρέμβαση από τους αιρετούς για παρουσία του ΕΚΑΒ σε όλη την αν.Μ.Θ. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες»(19-11-2021) αναφέρθηκε σε κάποια από τα τελευταία περιστατικά με πρωταγωνιστές ασθενείς – κατοίκους της Θράκης, οι οποίοι χρειάστηκε να φροντίσουν μόνοι τους, όπως είπε, με τους συνοδούς τους, τη διακομιδή τους παίρνοντας εξιτήριο από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα για να επιστρέψουν σπίτι τους. Μάλιστα σημείωσε πως συχνά επρόκειτο για ασθενείς, που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή άλλους που μετακινήθηκαν χρησιμοποιώντας ακόμη και την καρότσα του αγροτικού τους οχήματος. “Οι εργαζόμενοι στη φύλαξη των Νοσοκομείων έχουν να διηγηθούν πολλά τέτοια περιστατικά, καθώς “έχουν δει τα πάντα” είπε χαρακτηριστικά.
“Δυστυχώς δεν είναι μόνο περιστατικό, από την Αλεξανδρούπολη ξεκινώντας ασθενής με κάποια ενοικιαζόμενη εταιρεία για τη μεταφορά από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο, ένα δεύτερο περιστατικό συνέβη προ ολίγων ημερών στο νοσοκομείο της Κομοτηνής με έναν συμπολίτη μας από την Ξάνθη, ΑμεΑ, δεν μπόρεσαν να κάνουν διακομιδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ζητώντας να βρούνε λύση οι ίδιοι οι οικείοι του ενώ ήταν ΑμεΑ με αποτέλεσμα να αποβιώσει εντός του Νοσοκομείου της Κομοτηνής και το τρίτο περιστατικό συνέβη χθες στην Ξάνθη με την εξαγωγή ενός ασθενούς στη λεκάνη στο ισχύον με τις νοσοκόμες να λένε: «βρείτε λύση κάντε ό,τι θέλετε». Δεν είναι λόγος (ενν. στάση, εξήγηση) αυτός στο Σύστημα Υγείας που η Ελλάδα είναι μια χώρα πρόνοιας να δημιουργούνται τέτοιες κινήσεις“.
Όπως είπε ο Π/Σ της Ξάνθης είναι καιρός πια οι διοικούντες του ΕΚΑΒ της Αλεξανδρούπολης να βρουν λύση. “Παρότι προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του τηλεφωνικά, ο υπάλληλός του μου είπε ότι ο κος Διευθυντής δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, θα σας μιλήσει αργότερα, πέρασαν τρεις μέρες και ακόμη περιμένουμε. Θέλουμε από όλους τους βουλευτές, από τον κο Δημοσχάκη, τον Βουλευτή Έβρου μέχρι τον κο Ξανθόπουλο τον βουλευτή της Δράμας να γίνουν όλοι μια γροθιά , να πιέσουν τις παρατάξεις τους για να μην καταρρεύσει κι άλλο το Σύστημα Υγείας και να πληρωθούν όλες οι κενές θέσεις, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση το Σύστημα Υγείας…
Δεν μιλώ μόνο για τον ορεινό όγκο διότι ο ορεινός όγκος υποφέρει εδώ και χρόνια, να πιάσουμε τον Κεχρόκαμπο, τον Εχίνο, ποια περιοχή θέλετε; Αυτή τη στιγμή το προσωπικό δεν εκπληρώνει την 24ωρη κάλυψη λόγω των οδηγών των ασθενοφόρων. Καμία περιοχή δεν είναι πλήρης, αιμορραγούμε” είπε ο κος Χατζηγκενέ Ιρφάν στη σύντομη -λόγω επικαιρότητας- παρέμβασή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνοντας, πως θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αν.Μ.Θ. ζητώντας την παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος