Ξάνθη: Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Δήμο Τοπείρου

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Τοπείρου, που αφορά στο δεύτερο στάδιο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της περιοχής με προϋπολογισμό πάνω από 4.900.000 ευρώ.

Αφορά στον επανασχεδιασμό του νότιου κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού του Δήμου Τοπείρου και έχει ως σκοπό να αναβαθμίσει την υφιστάμενη διάταξη και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδότηση των οικισμών του Δήμου με πόσιμο νερό, περιορίζοντας τις βλάβες και ελαχιστοποιώντας τις διακοπές υδροδότησης. Τα προτεινόμενα έργα θα υδροδοτούν τους οικισμούς Κύρνος, Ορφανό, Εύλαλο, Δέκαρχο, Μικροχώρι, Άβατο, Ηλιοκέντημα, Παλαιό και Νέο Εράσμιο, Δασοχώρι, Μάγγανα και Δάφνη.

Ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο για την αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης αποτελεί συνέχεια του σχεδιασμού μας με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης του έργου. Η Δημοτική Αρχή μεθοδικά έχει καταθέσει προτάσεις σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και υλοποιεί παρεμβάσεις με προϋπολογισμό πάνω από 12.700.000 ευρώ συνολικά για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος σε όλους τους οικισμούς της περιοχής μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος