Ξάνθη: Αντιδράσεις προκάλεσε η συγκέντρωση νέων στην πλατεία

Κριτική και εκατοντάδες αναρτήσεις πολιτών στο διαδίκτυο με ποικίλα σχόλια προκάλεσε η χθεσινή μη προγραμματισμένη συγκέντρωση νέων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Με μάσκες οι περισσότεροι αλλά χωρίς να τηρούν καμία απολύτως απόσταση. Νέοι κυρίως καρναβαλιστές και μη ξεχύθηκαν στους δρόμος το βράδυ του Σαββάτου στην Ξάνθη και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία. Κάτω από το ρολόι της Ξάνθης δεν «έπεφτε καρφίτσα». Το Κέντρο Πολιτισμού μάλιστα για να αποφύγει τα χειρότερα διέκοψε πριν τις 8 μ.μ. τη μουσική που έπαιζε από τα μεγάφωνα στην πόλη και να κάνει συστάσεις στους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν και να τηρούν τα μέτρα. Με τις αστυνομικές δυνάμεις να αναλαμβάνουν δράση και να πραγματοποιούν ελέγχους.

Και μπορεί η κατάσταση να τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ωστόσο, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Ενδεικτικά ο Σάββας Μελισσόπουλος από την Δημοτική Παράταξη «Ξάνθη για όλους» σημειώνει «η Ξάνθη για ακόμη μία φορά δυστυχώς θα γίνει γνωστή πανελλαδικά από τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου με τις εκατοντάδες κόσμου να διασκεδάζουν υπό τους ήχους της μουσικής και υπό το πολύχρωμο φως πυροτεχνημάτων!! Ο Δήμαρχος Ξάνθης και οι συνεργάτες του φέρουν ακέραιη την πολιτική ευθύνη για το ‘αλαλούμ’ που συνέβη σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, διότι δεν φρόντισαν να προλάβουν ή να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση. Όπως λοιπόν για ό,τι θετικό συμβαίνει στην πόλη πιστώνονται την επιτυχία, έτσι και τώρα είναι πολιτικά εκτεθειμένοι και υπόλογοι απέναντι στους επαγγελματίες της πόλης μας, στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, στους γονείς και στους μικρούς μαθητές και σε όλους τους πολίτες που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα καθημερινά προκειμένου να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και να κερδίσουμε κάποια στιγμή την ελευθερία μας και την κανονική μας ζωή.
Η αφέλεια, ο πολιτικός ερασιτεχνισμός και η ‘άγνοια κινδύνου’ που βιώνουμε ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ίσως γίνει αιτία να οδηγηθούμε ως τοπική κοινωνία, σε δυσκολότερες καταστάσεις… Επειδή όμως η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί, σύντομα όλοι θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας…”

Με δήλωση στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού ο Πρόεδρος, Ηλίας Ασκαρίδης, απαντά στην κριτική που έγινε στη δημοτική αρχή και το Κέντρο Πολιτισμού για την κατάσταση που δημιουργήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η συγκέντρωση “ήταν αυθόρμητη από διάφορους νέους, αποδίδει μικροπολιτική λογική στην αντιπολίτευση και καλύπτει τους νέους της πόλης για τον αυθορμητισμό τους”. Σημειώνει ότι η μουσική σταμάτησε στις 19.19, ενώ παράλληλα συγχαίρει την Αστυνομία για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση και απομάκρυνε χωρίς εντάσεις τον κόσμο από την πλατεία, ενώ παραθέτει φωτογραφικό υλικό για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος