Ξάνθη: Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης σε Άβατο και Όλβιο του Δήμου Τοπείρου

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η πρόταση του Δήμου Τοπείρου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες Αβάτου και Ολβίου προϋπολογισμού πάνω από 2.300.000 ευρώ.

Η πράξη αφορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου, σε αντικατάσταση, εκσυγχρονισμό και επέκταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αβάτου, Ολβίου και ενός τμήματος του Π. Ολβίου στον Δήμο Τοπείρου. Προβλέπεται η πλήρης αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων σωληνώσεων με σύγχρονους αγωγούς, η επέκταση του υφισταμένου δικτύου όπου απαιτείται και η τοποθέτηση των απαραίτητων συσκευών λειτουργίας του (δικλείδες, αερεξαγωγοί, εκκενωτές), καθώς επίσης και η δημιουργία κύριου και δευτερεύοντος δικτύου υδροδότησης.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Η αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Άβατο και Όλβιο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού του Δήμου μας και των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Εράσμιο και Μάγγανα. Η Δημοτική Αρχή μεθοδικά έχει καταθέσει προτάσεις σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ) και υλοποιεί παρεμβάσεις με προϋπολογισμό πάνω από 12.700.000 ευρώ συνολικά για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος στην περιοχή μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος