Ξάνθη: “Ανάσα” για τον τουρισμό το άνοιγμα της Νυμφαίας λένε οι επαγγελματίες

«Ανάσα» για τον τουρισμό θα αποτελέσει σίγουρα το άνοιγμα του τελωνείου της Νυμφαίας για τα ΙΧ επιβατικά οχήματα, λένε οι επαγγελματίες του κλάδου, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης. Ο Αναστάσιος Τζικάκης για παράδειγμα είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με αλιευτικά είδη στο Πόρτο Λάγος. Ζει και εργάζεται στον τόπο του, στον τόπο που αγαπά, όπως φάνηκε γρήγορα από την συνομιλία που είχαμε.

Ξάνθη: “Ανάσα” για τον τουρισμό το άνοιγμα της Νυμφαίας λένε οι επαγγελματίεςΤον συναντήσαμε μεσημέρι Κυριακής στην επιχείρηση του. «Ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό» μας είπε και μας καλωσόρισε φιλόξενα στο χώρο του. «Με το άνοιγμα του Τελωνείου της Νυμφαίας θέλουμε να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες, πιο πολλοί ξένοι για ένα καλοκαίρι καλύτερο από το περσινό» σημείωσε ο κος Τζικάκης.

Μιλώντας για την προετοιμασία, που έχει γίνει στάθηκε στους κατοίκους, στους επαγγελματίες που μόνοι τους προσπαθούν και στις προσδοκίες, ότι τουλάχιστον από εδώ και στο εξής Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφέρεια θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την περιοχή. «Αξίζει η περιοχή. Το Πόρτο Λάγος είναι ένα μεγάλο λιμάνι, εμπορικό το οποίο μπορεί να το επισκεφτεί όποιος θέλει», σημείωσε ο νεαρός επαγγελματίας προσθέτοντας, ότι στην περιοχή υπάρχει η Λίμνη Βιστωνίδα, το Μετόχι του Αγίου Νικολάου αγαπημένοι προορισμοί χιλιάδων επισκεπτών. «Θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, ώστε να θέλει να έρχεται ο κόσμος ξανά και ξανά στον τόπο μας» τόνισε ο κος Τζικάκης.

Όσον αφορά στις επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση που έχει ένας νέος κάτοικος μένοντας στον οικισμό; «Επιλογές μετρημένες» παραδέχεται και σημειώνει: Ή να ασχοληθεί με τη θάλασσα ή με τον τουρισμό. «Έχουμε τη θάλασσα, αγαπάμε τη θάλασσα και η θάλασσα μας ζει» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «Όταν αγαπάς το μέρος σου και έχεις μεγαλώσει σε αυτό, τότε επιθυμείς να έχει ένα καλύτερο αύριο. Μας αρέσει το Πόρτο Λάγος, θέλουμε την εξέλιξη της περιοχής, θέλουμε να κάτσουν εδώ οι νέοι να ασχοληθούν με αυτά που τους προσφέρει η περιοχή» ανέφερε δίνοντας ο ίδιος (όπως και άλλοι νέοι της περιοχής) το καλό παράδειγμα στην πράξη.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος