Ξάνθη: 37 επιχειρήσεις συνεχίζουν την προσπάθεια για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου

Το αίτημα της μείωσης της τιμής των οικοπέδων στο πρώην «ΔΕΡΑΣ» επαναφέρουν προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, κύριο Μανώλη Τσέπελη εκπρόσωποι 37 επιχειρήσεων της Ξάνθης με σκοπό τη  δημιουργία ενός σύγχρονου Βιοτεχνικού Πάρκου στην Ξάνθη. Αίτημα το οποίο πρόσφατα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής των συνδυασμών κ.κ. Δημαρχόπουλο, Μελισσόπουλο και Παπαχρόνη, όχι όμως και από την δημοτική αρχή με την αιτιολογία, ότι η διαδικασία για την λήψη της απόφασης θα καθυστερήσει την υλοποίηση της υπόθεσης.

Ξάνθη: 37 επιχειρήσεις συνεχίζουν την προσπάθεια για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου
Ο κος Κουρτίδης (δεξιά) εκπροσωπεί τους 37 επιχειρηματίες

“Μετά από τις απαιτούμενες μεταξύ μας διαβουλεύσεις, εμείς οι 37 υπογράφοντες το παρόν, σας γνωρίζουμε ότι αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητήσουμε την μείωση τις τιμής δεχόμενοι μια καθυστέρηση, που την υπολογίζουμε σε ένα έως ενάμιση μήνα, για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για ορισμό εκτιμητή, εκτίμηση, και αποδοχή εκτίμησης από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο» αναφέρουν και σημειώνουν ότι «συνεχίζουμε να διανύουμε περίοδο δυσμενή για τις επιχειρήσεις μας, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ως επιστέγασμα τα ασφυκτικά μέτρα από μέρους της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η διάθεση από μέρους μας μερικών χιλιάδων ευρώ, στην απελπιστική κατάσταση της αγοράς, δεν είναι καθόλου εύκολη. Η υλοποίηση, όμως, του οράματος μας για την δημιουργία ενός σύγχρονου Βιοτεχνικού Πάρκου στην Ξάνθη, είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί. Αποτελεί δικαίωση για τον πρωτεργάτη αυτής της υπερπροσπάθειας και ιδέα και πράξη, όπως εξελίχθηκε, πρωτοπόρα για την Ελλάδα”.

Και στο αίτημα τους καταλήγουν με την σημείωση ότι: “Ο Δήμος δεν θα είχε μεγάλο πρόβλημα, εάν εισέπραττε από κάποιο μικρότερο ποσό αντί των 350.000 ευρώ, μειώνοντας την τιμή πώλησης κατά 1 ευρώ ανά τμ. Άλλωστε οι τιμές ακινήτων στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα έχουν πέσει κάθετα”.
Οι εκπρόσωποι ζητούν να οριστεί εκτιμητής, ώστε να καθορίσει νέες αντικειμενικότερες τιμές και να προχωρήσουμε άμεσα στα συμβόλαια αγοράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος