Ξανά “ΟΧΙ” στην εξόρυξη Χρυσού από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

Oμόφωνα ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού και στις έρευνες για 16 άδειες στην περιοχή των Σαπών λέει το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, που αποφάσισε επίσης να επικαιροποιήσει το ψήφισμά, που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής το 2012.

Να σημειωθεί ότι απείχε η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς ο επικεφαλής της Γιάννης Λεβέντης ζήτησε λίγες ήμερες, ώστε να συνταχθεί άλλο ένα κείμενο, που θα συμπεριελάμβανε και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επίσης λέει ΟΧΙ στην εξόρυξη Χρυσού.

Ο λόγος, που κλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που το 2020 αποφάσισε την αδειοδότηση 16 γεωτρήσεων για έρευνα Χρυσού στην περιοχή των Σαπών. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης μόλις πριν από λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα να φτάσει τώρα στα χέρια του δήμου Κομοτηνής και να κληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

“Η περιφερειακή μας συνείδηση μας επιβάλλει να είμαστε δίπλα στο δήμο Σαπών και φυσικά δίπλα στην Αλεξανδρούπολη” είπε ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, προσθέτοντας πως “πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά”.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλός και μέλος της διανομαρχιακής επιτροπής κατά της εξόρυξης χρυσού Ροδόπης – Έβρου, Ανέστης Στρατιάδης τόνισε ότι “μετά την απόφαση που πήρε το Συμβούλιο της Επικρατείας ουσιαστικά αναστέλλει τις αρνητικές αποφάσεις της Διευρυμένης Διοίκησης της περιφέρειάς μας, για μη παραχώρηση αδειοδότησης ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή των Σαπών… Δεν πήρε σοβαρά υπόψιν την αντίθεση όλης της κοινωνίας, την οποία ουσιαστικά παρακάμπτει, ενώ όλες οι ευρωπαϊκές οδηγίες λένε, ότι θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος