Βενζινοπώλες Θεσσαλονίκης: “Να ανακοινωθεί η διαδικασία της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης”

Αίτημα για την ανακοίνωση της διαδικασίας επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης υποβάλλουν ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα αναδεικνύοντας ένα κοινό θέμα, που όπως υποστηρίζουν απασχολεί τους βενζινοπώλες της χώρας. “Είναι υποκριτικό να επιδοτεί όλη η Ευρώπη την ηλεκτροκίνηση για την μείωση της ρύπανσης και η χώρα μας να διατηρεί τους αυξημένους φόρους, στρέφοντας τον καταναλωτή σε φθηνές ρυπογόνες λύσεις.” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της ένωσης σημειώνονται μεταξύ άλλων:

Δεδομένου ότι, από την έναρξη της περιόδου της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης ήδη έχει περάσει τουλάχιστον ένας μήνας και οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται, πρέπει να ανακοινώσετε τη διαδικασία της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου οι καταναλωτές σε αυτή την δύσκολη συγκυρία να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους…
Σήμερα κύριε Υπουργέ για κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης αξίας 1000 ευρώ οι επί πλέον φόροι ανέρχονται στα 434 ευρώ (43,4%), οφείλετε λοιπόν να μειώσετε την οφθαλμοφανέστατη αδικία, επιστρέφοντας ένα μέρος των φόρων στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης οικιακούς και επιχειρήσεις. Να μη λησμονείται τις επιχειρήσεις, που δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να μειονεκτούν κοστολογικά στο ενεργειακό κόστος τους. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι, πολλοί καταναλωτές προμηθεύτηκαν πετρέλαιο την προηγούμενη σεζόν, παρασυρόμενοι από την χαμηλή τιμή του Μαΐου και που πιθανόν να μην έχουν την απαιτούμενη κατανάλωση για να πετύχουν το όριο της επιδότησης. Το φθηνό πετρέλαιο συμβάλλει, όπως έχει αποδειχθεί, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης δεδομένου ότι μειώνεται η καύση ρυπογόνων υλικών.
Είναι υποκριτικό να επιδοτεί όλη η Ευρώπη την ηλεκτροκίνηση για την μείωση της ρύπανσης και η χώρα μας να διατηρεί τους αυξημένους φόρους, στρέφοντας τον καταναλωτή σε φθηνές ρυπογόνες λύσεις.
Σας προτείνουμε να επιστρέψετε 0,10 ευρώ ανά λίτρο σε όλους τους αδικημένους φορολογικά καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης δεδομένου ότι, η προβλεπόμενη μειωμένη για εφέτος συνολική κατανάλωση θα καλύψει την προϋπολογισθείσα δαπάνη.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος