Β.Τσανίδης: Αμφιβόλου ποιότητας Οδοντιατρικές Υπηρεσίες αναζητούν σε Βουλγαρία – Τουρκία κάτοικοι της Ροδόπης

Υπηρεσίες των οδοντιάτρων σε Βουλγαρία και Τουρκία αναζητούν κάτοικοι από τη Ροδόπη για λόγους οικονομικής στενότητας, όπως αναφέρουν, παρά το γεγονός ότι αρκετοί που προηγήθηκαν δεν δήλωσαν  στη συνέχεια ικανοποιημένοι από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που έλαβαν.

Αποτέλεσμα  από τη μια της δεινής οικονομικής στενότητας στην οποία έχουν περιέλθει, αλλά και, από την άλλη,  έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης για το σωστό τρόπο διασφάλισης της στοματικής υγιεινής. « Δεχόμαστε μηνύματα ότι έχουμε προβλήματα με το επίπεδο παροχής θεραπείας και μετά βρισκόμαστε εμείς αντιμέτωποι με το γεγονός ότι καλούμαστε να τα λύσουμε τα θέματα αυτά» ανέφερε ο κος Βασίλης Τσανίδης, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Ροδόπης και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου οδοντιάτρων.

Β.Τσανίδης: Αμφιβόλου ποιότητας Οδοντιατρικές Υπηρεσίες αναζητούν σε Βουλγαρία – Τουρκία κάτοικοι της Ροδόπης
Βασίλης Τσανίδης, πρόεδρος του Οδοντοιατρικού Συλλόγου της Ροδόπης

Όπως είπε, «η οδοντιατρική είναι ένα ακριβό σπορ» εξηγώντας: «Το κόστος των  οδοντιατρικών υλικών είναι υψηλό, εμείς, οι Έλληνες Οδοντίατροι δουλεύουμε με ένα ΦΠΑ 24%, οι διπλανές χώρες δουλεύουν με ένα ΦΠΑ 8 και 6 %. Οπότε, αντιλαμβάνεται κανείς τι κόστος αναγκαζόμαστε να μετα-κυλήσουμε στους ασθενείς μας». Προσθέτοντας πως και στην περίπτωση αυτή ισχύει ό,τι ισχύει με τα καύσιμα και τους αντίστοιχους φόρους.

Χαρακτήρισε δε πάρα πολύ σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς, όπως είπε, « θα συζητήσει το θέμα για την προαγωγή της στοματικής υγείας».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το κυριότερο που θα πρέπει να κάνει το Υπουργείο είναι να ανοίξει τις  πύλες και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση βασικών αναγκών Οδοντιατρικές  Φροντίδες. Τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η πρόληψη. «Πρέπει να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα στις επόμενες γενιές”  καταλήγοντας με την εκ νέου σημείωση να υπάρξει ένας προβληματισμός στο θέμα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας,  που, όπως ανέφερε, “μας «δένει τα χέρια» πολλές φορές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος