Τρέχει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τους φροντιστές υγείας

Άνοιξε η πλατφόρμα και είναι κοινή και  για αυτούς που ενδιαφέρονται να εργασθούν ως  φροντιστές υγείας, αλλά και για τους ωφελούμενους του προγράμματος, που μπορεί να είναι είτε ΑμεΑ, είτε ηλικιωμένοι.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι  θα μπορούν έως τις 11 Ιούνη, πληκτρολογώντας prosopikosvoithos.gr,  να κάνουν τις αιτήσεις τους σε πρώτη φάση. Το πρόγραμμα είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης  και άνοιξε και για την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς είχε ξεκινήσει πιλοτικά από την Περιφέρεια Αττικής.

Τρέχει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τους φροντιστές υγείας

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Σμάραγδος Κρεμμύδας, κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν για τις αιτήσεις. Το 60% αυτών θα αφορά κινητική αναπηρία, το 30% νοητική αναπηρία και το 5% για άτομα με προβλήματα όρασης.

Το πρόγραμμα έρχεται να θεραπεύσει μια μεγάλη πληγή μαύρης εργασίας που υπάρχει στο αντικείμενο της φροντίδας σε ΑμεΑ ή κάποιο ηλικιωμένο. Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν μισθό 1.200 ευρώ, θα είναι ασφαλισμένοι και θα υπάρχουν κατηγορίες, για άτομα που θέλουν νοσηλευτή, ή βοηθό σπιτιού.

Θα ακολουθήσει η σύσταση μιας επιτροπής που θα ελέγξει τις ανάγκες που θα αποτυπωθούν από τις αιτήσεις, αλλά και εκπαίδευση σε όσους χρειασθεί να ενισχύσουν τα προσόντα τους.

Για αυτούς που θα χρειασθούν βοήθεια για την υποβολή της αίτησης, στα κέντρα Κοινότητας Δήμου σε όλους τους Δήμους της Χώρας υπάρχουν υπάλληλοι που έχουν επιφορτισθεί με αυτό το καθήκον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος