Τοποθέτηση ημιυπόγειων κάδων σε οικισμούς της Κομοτηνής και “Πράσινες Αποστολές”

Ο Δήμος Κομοτηνής προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές – Green Missions», αλλά και με την τοποθέτηση ημιυπόγειων κάδων σε οικισμούς.

Ειδικότερα:
Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα, όπως αναφέρεται, αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών.
«Green Mission: Βάζουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων!», είναι ο τίτλος της δράσης.
Όσοι θα λάβουν μέρος στη δράση μπαίνουν και στην κλήρωση για ένα δώρο.
www.followgreen.gr/komotini/Mission/Single/2937

“Η αποστολή στοχεύει να προτρέψει τον χρήστη να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, ώστε να υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος”, αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με έρευνες και όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο προϊστάμενος της Καθαριότητας στον Δήμο Κομοτηναίων, Νίκος Στεργιάδης, τα τρόφιμα των ελληνικών νοικοκυριών που καταλήγουν στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων είναι κυρίως εκείνα που καταναλώνονται καθημερινά, όπως:

• φρούτα και λαχανικά καταλήγουν στα απορρίμματα, γιατί χαλούν στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου, πριν ακόμη καταναλωθούν,
• γάλα και γιαούρτι, καθώς επέρχεται η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους,
• ψωμί ως αποφάγια,
• κρέας και ψάρια, καταλήγουν και αυτά στους οικιακούς κάδους απορριμμάτων, αφού πρώτα έχουν μαγειρευτεί ως αποφάγια.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση:
“Η ανάδειξη της/του νικήτριας/τή της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής της/του νικήτριας/τή μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων της/του. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση”.

Τοποθέτηση ημιυπόγειων κάδων σε οικισμούς

Ο κ. Στεργιάδης ανέφερε πως θα γίνει και η τοποθέτηση των ημιυπόγειων κάδων στους οικισμούς Αιγείρου, Ν. Σιδηροχωρίου, Φανάρι, Κάλχαντος. Άλλοι 18 ημιυπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν επί της Λεωφόρου Ηρώων και πέριξ αυτής. Οι ημιυπόγειοι κάδοι θα αφορούν σύμμικτα απορρίμματα και ανακυκλώσιμα, και, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, αναμένεται να τοποθετηθούν πριν το καλοκαίρι.

Επίσης, ο κ. Στεργιάδης παραδέχτηκε πως υπάρχουν οικισμοί όπως στο Κόσμιο, όπου υπάρχουν μόνο 2 κάδοι ανακύκλωσης -μπλε. Υπάρχει πρόνοια και για αυτό, όπως είπε, ασκείται πίεση στον ανάδοχο σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών -ΣΜΑ- του οποίου είναι υποχρέωσή να εξασφαλίσει τους κάδους ανακύκλωσης. «Θα τοποθετήσουμε σε πρώτη φάση 4 κάδους μπλε στον οικισμό Κοσμίου, αλλά και σε άλλους οικισμούς, προκειμένου να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ανακύκλωση και να μη μεταφέρουν αλλού τα ανακυκλώσιμα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Στεργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος