Τόποι ανακύκλωσης τα συνεργεία αυτοκινήτων στη Ροδόπη

Ως μικροί χώροι ανακύκλωσης λειτουργούν τα συνεργεία της Ροδόπης. ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι σε αυτά, «παλιά» και νέα μαστόρια πραγματοποιούν, αθόρυβα, πλην όμως πολύ ουσιαστικά, σημαντικό έργο ανακύκλωσης.

Μπαταρίες, λάδια, λάστιχα, σίδερα και χαρτόκουτα που έχουν χρησιμοποιηθεί καταλήγουν σε κατάλληλους κάδους και δοχεία μετά τη χρήση τους. Το ετήσιο service, η συντήρηση των αυτοκινήτων, η αλλαγή λαδιών, η αντικατάσταση των λάστιχων και δεκάδες άλλες εργασίες καταλήγουν πάντα με αυτή την φιλο-περιβαλλοντική πινελιά. «Έρχονται εταιρείες ανακύκλωσης από άλλα σημεία της Ελλάδας σε τακτά χρονικά διαστήματα και παραλαμβάνουν τις ποσότητες που έχουμε συγκεντρώσει» δηλώνουν οι ιδιοκτήτες στο www.ertnews.gr.

Αν και πεσμένη η κίνηση που σημειώνεται σε σχέση με άλλες εποχές οι συλλεγείσες ποσότητες είναι σημαντικές και το σημαντικότερο, όπως τονίζουν οι παλιότεροι ιδιοκτήτες συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων στη Ροδόπη, δεν καταλήγουν σε ποτάμια κι αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους της περιοχής, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ό, τι αντικαθίσταται στο αυτοκίνητο. Εικόνα γνώριμη στους παλιούς.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση των πελατών τους; Έμπειρα μέλη του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Ροδόπης σημειώνουν πως οι κάτοχοι αυτοκινήτων προσπαθούν να είναι συνεπείς στη συντήρηση τους, παρά τις οικονομικές δυσκολίες. Πάντα την περίοδο του θέρους η κίνηση που σημειώνεται είναι καλύτερη. «Πιο αυξημένη», όπως χαρακτηριστικά λένε, καθώς το Φθινόπωρο άλλου είδους υποχρεώσεις βρίσκονται πρώτες στην ατζέντα των περισσοτέρων (σχολικά είδη των παιδιών, φροντιστήρια κ.α.).

Παρατηρούν και οι ίδιοι τις τιμές των καυσίμων να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην κίνηση που σημειώνεται, «είναι πεσμένη» λένε σε σχέση με άλλα καλοκαίρια. Διακρίνουν αισθητή ανανέωση στα αυτοκίνητα που εισέρχονται από Βουλγαρία και Ρουμανία, σε σχέση με την εικόνα των κακό-συντηρημένων και ανασφάλιστων του παρελθόντος. Και ζητούν εφαρμογή των προδιαγραφών που ισχύουν για την λειτουργία συνεργείων, καθώς κι αυστηρούς ελέγχους με ποινές στους παραβάτες για να «πάψουν», όπως λένε, να υφίστανται παράνομα συνεργεία στη Ροδόπη.
φώτο αρχείο:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος