Το σήμα Πιστοποίησης “Άγκρο 10″στη διάθεση των μικρών παραγωγών και της Ροδόπης

Ένα νέο Εθνικό σήμα πιστοποίησης το Άγκρο 10, θα μπορούν να αξιοποιούν οι παραγωγοί, Αγρότες και Κτηνοτρόφοι, για τα προϊόντα τους, αν καταθέσουν την ταυτότητα του προϊόντος τους και μια αίτηση προς τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, ή σε τοπικούς συμβούλους, που μπορούν να διεκπαιρεώνουν τέτοιου είδους διαδικασίες, προκειμένου πολύ σύντομα και χωρίς γραφειοκρατία να παραλάβουν το Άγκρο 10.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Χημικό, Διατροφολόγο και Κτηνίατρο Συνεργαζόμενο με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, Κώστα Παρινό, μέχρι τώρα οι παραγωγοί που δεν ανήκαν τα προϊόντα τους στις κατηγορίες ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ, δεν μπορούσαν να αναφέρουν στις ετικέτες τους τον τόπο παραγωγής του προϊόντος τους. Τώρα με αυτό το εθνικό σήμα πιστοποίησης, θα μπορούν να κάνουν αναφορά στον τόπο προέλευσης του προϊόντος και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη  του αγοραστικού κοινού.

Πολλοί είναι οι παραγωγοί που έχουν ανταποκριθεί, καθώς τους δίνεται μια εξαιρετική δυνατότητα να ενισχύσουν το προϊόν τους, αναγράφοντας και το τοπωνύμιο της περιοχής τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ  για το θέμα και ο Γεωπόνος και Σύμβουλος για τέτοιου είδους θέματα, Κώστας Αραμπατζής, ανέφερε μια σειρά προϊόντων που θα μπορούσαν να έχουν την συγκεκριμένη πιστοποίηση Άγκρο 10, όπως ο  τραχανάς, ζυμαρικά,  η παραδοσιακή Μπάμπω,  που καταναλώνεται στη Θράκη ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, ο καβουρμάς, το σουτζούκ λουκούμ, προϊόντα οικοτεχνιών κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος