Το ψήφισμα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών για την εξόρυξη χρυσού

Νέα κινητικότητα αναμένεται να σημειωθεί στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών στο θέμα της εξόρυξης χρυσού μετά την ομόφωνη επικαιροποίηση της πρότασης του Δημάρχου, Ντίνου Χαριτόπουλου, βάσει της οποίας ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε μια σειρά δράσεων για την οριστική ματαίωση της αδειοδότησης του χρυσού.

Ειδικότερα:
“1. Επικαιροποιεί το περιεχόμενο του ψηφίσματος 86/2019 του Δημοτικού
Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών και του ψηφίσματος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού, συνυπογράφοντας το σχετικό κείμενο. 2. Διατρανώνει για μία ακόμη φορά την κάθετη άρνηση του στην λειτουργία των χρυσωρυχείων στη Θράκη. 3. Καλεί όλους τους πολίτες και τοπικούς φορείς του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών να σταθούν αρωγοί στην όλη προσπάθεια για ματαίωση της διαδικασίας αδειοδότησης του χρυσού, δίνοντας αγωνιστικά το παρόν όπου και όποτε απαιτηθεί. 4. Να συμμετάσχει ενεργητικά σε δράσεις και εκδηλώσεις εναντίον των χρυσωρυχείων.”

Το ψήφισμα απεστάλη στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους βουλευτές Ροδόπης, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. και τους Δημάρχους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, για τη συμμετοχή του σε δράσεις και συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν για το συγκεκριμένο πρόβλημα και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του θέματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος