Το Περιβάλλον στενάζει και από τα 22 δις γόπες τσιγάρων κάθε χρόνο

«Ελευθερία από τη γόπα» του τσιγάρου που είναι επικίνδυνη και δεν είναι απλό χαρτάκι…καθώς αποτελείται από χημικά και πλαστικό-τοξική κυτταρίνη-, που διασπώνται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς στο περιβάλλον.

Αυτή είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει με την εθελοντική δράση ανθρώπων που σέβονται το σπίτι τους και αυτό δεν είναι άλλο από το Περιβάλλον που γιορτάζει σήμερα!
Η πρωτοβουλία “gopa free” ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες και η ανταπόκριση στους ειδικούς κάδους που τοποθετούνται και έχουν τοποθετηθεί είναι μεγάλη, κυρίως σε παραθαλάσσιους δήμους και παραλίες.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, Γιώργος Σακελλαρίου, τόνισε πως η προσπάθεια ξεκίνησε δυναμικά, ωστόσο, πολλές δράσεις και νέες τοποθετήσεις των ειδικών αυτών κάδων φρέναραν, λόγω κορονοϊού.
«Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στην Κέρκυρα με την συνεργασία της αντιδημάρχου κ. Κυπραίου θα προχωρήσουμε σε τοποθετήσεις των ειδικών κάδων που θα συλλέγονται τα αποτσίγαρα και οι γόπες. Εμείς ως εταιρεία μετά τις συλλέγουμε και τις αποστέλλουμε σε εργοστάσια της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπου γίνεται αποτοξικοποίηση. Το φίλτρο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται πια ως πλαστικό στην Βιομηχανία.
Η εταιρεία μας δεν είναι κερδοσκοπική. Τα έσοδα που συγκεντρώνονται κατευθύνονται για καλό σκοπό, όπως για την βοήθεια ανθρώπων με προβλήματα στην όραση και στην ακοή», υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίου.
Στην ερώτηση αν είναι δύσκολο να γίνει η τοποθέτηση των κάδων που θα συλλέγουν τις γόπες, ο κ. Σακελλαρίου, απάντησε πως
το μόνο χρειάζεται είναι να επικοινωνήσουν -693 827 9000-. Μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης γράφοντας “gopa free” και να αφήσουν μήνυμα.
Η εταιρεία τους προμηθεύει με τους κάδους και ότι άλλα υλικοτεχνικά χρειάζονται.
Μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνο 22 δις γόπες τσιγάρων, που είναι επικίνδυνες, λόγω χημικών που διαθέτουν, καταλήγουν στις παραλίες, στους δρόμους. Τα στοιχεία αυτά είναι από τις επιχειρήσεις τσιγάρων που κάνουν τις πωλήσεις. Αν προσθέσουμε και τα παρανόμως διακινηθέντα, εκεί τα δις αυξάνονται και δεν είναι ευρώ, είναι δηλητήριο στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, που γιορτάζει σήμερα!!!
Υπ’ όψιν οι γόπες δεν φυτρώνουν…αλλά δηλητηριάζουν το χώρο που αποτίθενται…
Καιρός να δραστηριοποιηθούν οι Δήμοι, οι σύλλογοι των επιχειρήσεων καφέ-μπαρ, και να προμηθευθούν αυτούς τους κάδους και ΟΛΟΙ μας να προστατεύουμε την Υγεία μας και συμπεριφερόμενοι στο Περιβάλλον σωστά…

Η συνέντευξη του κ. Σακελλαρίου στην ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος