Το παζάρι της Ξάνθης έχει τη δική του ιστορία

Στην ιστορία του παζαριού της Ξάνθης αναφέρεται στο νέο του πόνημα ο Ξανθιώτης φιλόλογος συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος. Με αφορμή τις αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών σημειώνει με προβληματισμό: «Γίνεται πολύς λόγος για τις αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Άλλοι τις επικροτούν, άλλοι πάλι θεωρούν ότι με τον νέο νόμο «καταργείται ο θεσμός των λαϊκών αγορών». Δεν είμαι επαρκής στο να αξιολογήσω τα σχετικά θέματα, απλώς μπορώ να πω ότι το κράτος πρόνοιας όπως λειτούργησε από τον προηγούμενο αιώνα διαλύεται ή, εν πάση περιπτώσει, συρρικνώνεται, από τη στιγμή που το κέρδος αποτελεί το κυριότερο κριτήριο λειτουργίας της κοινωνίας. Το διαπιστώνουμε αυτό πολύ συχνά στον καιρό της πανδημίας (πχ Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός)».

Μιλώντας για το βιβλίο που επιγράφεται: «Το Παζάρι της Ξάνθης – εύηχο, πολύτροπο, το φιλάνθρωπο», μια έκδοση του Δήμου Ξάνθης, της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και του ΕΒΕ Ξάνθης, 2002 αναφέρεται στην έκθεση για το Παζάρι της Ξάνθης που οργάνωσαν οι παραπάνω φορείς στην Αθήνα με την επιμέλεια Μίνας Μαχαιροπούλου και του Πασχάλη Ξανθόπουλου.

Παράλληλα σημειώνει ότι το παζάρι της Ξάνθης, που λειτουργεί κάθε Σάββατο, εξακολουθεί ως τις μέρες μας να παρουσιάζει τα ίδια δομικά στοιχεία με το χθες.

Διαβάστε εδώ:ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΊΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος