Το “μωβ θαύμα” της Ελληνικής Λεβάντας θα γίνει μόνο με συμπράξεις

Με τον αγαπημένο και γεμάτο θετική προοπτική τομέα τον Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, ασχολήθηκε η θεματολογία της εκπομπής της ΕΡΤ Κομοτηνής, «Κι όμως …η Κοινωνία…Κινείται».
Το “μωβ θαύμα” της Ελληνικής Λεβάντας θα γίνει μόνο με συμπράξεις-Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη μαγεία του μωβ χρώματος της Λεβάντας και του εξαίσιου αρώματός της, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το θερισμό!
-Ο Αγρότης-Επιχειρηματίας από την Πόρπη Ροδόπης, Δημήτρης Παιδαράκης καλλιεργούν μαζί με την σύζυγό του, Σοφία Μουρατίδου, 23 στρέμματα Ελληνική και Βιολογική Λεβάντα!
-Μαζί κάνουν τα σκαλίσματα και όλες τις απαραίτητες εργασίες, βάζοντας την Αγάπη και το μεράκι τους, για να πετύχουν την μέγιστη ποιότητα στα χαρακτηριστικά του αιθέριου ελαίου της Λεβάντας!
-Ο ίδιος έχει συνάψει συμβόλαιο με Ελληνική Εταιρεία από το Μεσημέρι Χαλκιδικής, με την εταιρεία να του παρέχει όλες τις κατάλληλες συμβουλές και να τον βοηθάει και για τα θέματα της μεταφοράς-αποθήκευσης , για ένα άριστο προϊόν!
Το “μωβ θαύμα” της Ελληνικής Λεβάντας θα γίνει μόνο με συμπράξεις
Το “μωβ θαύμα” της Ελληνικής Λεβάντας θα γίνει μόνο με συμπράξεις
Το “μωβ θαύμα” της Ελληνικής Λεβάντας θα γίνει μόνο με συμπράξεις
-Επιτακτική η ανάγκη για Συμπράξεις- Συνεργασίες μεταξύ ΟΛΩΝ των καλλιεργητών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών-ΑΦΦ-, προκειμένου η Ελληνική Λεβάντα να αποκτήσει ταυτότητα, να στέκεται μόνη της στην αγορά-μπορεί να το κάνει κάλλιστα- και όχι να αναμειγνύεται με την Βουλγάρικη για να καλύψει ποσότητες και να ανεβάζει την ποιότητα της Λεβάντας από Βουλγαρία.
-Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δ/ντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών πόρων, ΕΛΓΟ Δήμητρα, Βορείου Ελλάδος, δρ. Ελένη Μαλούπα, η οποία ακάματα αναπτύσσει εισηγήσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη Σύμπραξης Δυνάμεων Παραγωγών ΑΦΦ. Μόνο με δυνατούς Συνεταιρισμούς θα μπορούμε να κτυπήσουμε την πόρτα των μεγάλων αγορών της Ευρώπης.
Το “μωβ θαύμα” της Ελληνικής Λεβάντας θα γίνει μόνο με συμπράξεις
-Παράλληλα η κ. Μαλούπα ανακοίνωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ένα πρόγραμμα μεγάλης εταιρείας, η οποία ενδιαφέρεται για με εν δυνάμει επενδυτές ΑΦΦ στην ΑΜ-Θ και ειδικά στις ορεινές περιοχές –σ.σ. ήδη υπάρχει ομάδα με 11 άτομα και από την περιοχή μας- στο οποίο θα συμμετέχει φυσικά και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα.
-Θα εκπονηθεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη εφαρμογής και ανάλυσης για την σωστή ανάπτυξη και επενδυτική δυνατότητα των ΑΦΦ, με όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές και αδυναμίες.
-Η μελέτη αυτή θα είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου.
-Παράλληλα με την ανάπτυξη των Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, ετοιμάζονται μαζί και οι Ελληνικοί μικροί καρποί-τσάπουρνα, κουφοξυλιά, σμέουρα, βατόμουρα,-είναι 10 κωδικοί-για τους οποίους φυτώρια δεν υπάρχουν.
-Στόχος είναι να δημιουργηθούν πιλοτικοί αγροί, καθώς θα δοθεί σε Έλληνες παραγωγούς που θα το τολμήσουν πρωτόκολλα αναπαραγωγής, με εξασφαλισμένο το φυτικό υλικό από την κ. Μαλούπα και τους συνεργάτες της, αλλά και πρωτόκολλο καλλιέργειας, προκειμένου να μπουν δυναμικά στην αγορά παράλληλα με τα λειτουργικά τρόφιμα.
-Άλλο νέο ετοιμάζεται δυναμικά το κλάστερ των Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών !!! Υπάρχει ενδιαφέρον από 20 εταιρείες!!!

Το ηχητικό της εκπομπής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος