Το λάδι της Μάκρης στην… Βασιλική Οικογένεια του Κατάρ

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του ελαιολάδου της Μάκρης επιτεύχθηκε τις τελευταίες μέρες καθώς ήδη βρίσκεται στην κουζίνα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Το λάδι της Μάκρης στην… Βασιλική Οικογένεια του Κατάρ
Η κα Βάλια Κελίδου μιλά με χαμόγελο και αισιοδοξία για τη φετινή ελαιοκομική χρονιά

«Η παραγγελία δόθηκε και ήταν μεγάλη» δήλωσε η γεωπόνος του Ελαιοτριβείου «Κύκλωπας» η κα Βάλια Κελίδου από όπου και έφυγε η μεγάλη αυτή ποσότητα προσθέτοντας πως είχε προηγηθεί δοκιμή του ελαιολάδου που εντυπωσίασε τους Chef της βασιλικής οικογένειας.

Το λάδι της Μάκρης στην… Βασιλική Οικογένεια του ΚατάρΤο λάδι του ελαιοτριβείου δεν είναι η πρώτη φορά που “ανοίγει τα φτερά του και πετά μακριά”, μαζί και οι εξαιρετικές γεύσεις μιας παραγωγής που έχει βαθιά τις ρίζες της στην περιοχή από τα χρόνια της αρχαιότητάς ακόμη. «Έχουμε καταφέρει να πραγματοποιούμε εξαγωγές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και την Ιαπωνία» ανέφερε η κα Κελίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Όπως είπε σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει περαιτέρω αυτή την εξωστρέφεια είναι η κατάκτηση ταυτότητας ΠΟΠ για το λάδι της Μάκρης, κάτι που πρόσφατα επιτεύχθηκε.

Το λάδι της Μάκρης στην… Βασιλική Οικογένεια του Κατάρ
Η “ψυχή” του ελαιοτριβείου, ο κος Αργύρης Κελίδης με τη σύζυγό του Βάλια.

Τέλος, όσον αφορά στα μηνύματα της φετινής ελαιοπαραγωγικής χρονιάς; «Τα δένδρα σε κάποιες περιοχές έχουν αρκετές ελιές πάνω τους και σε κάποιες άλλες όχι. Το σημαντικό είναι να έχει και μεγάλη απόδοση λαδιού ο καρπός» απαντά η κα Κελίδου σημειώνοντας πως η ανομβρία του φετινού καλοκαιριού δεν έχει βοηθήσει. Πάντως τα ελαιοτριβεία της Θράκης ανοίγουν στα μισά του Οκτωβρίου και στο ζύγι θα φανεί το αποτέλεσμα της φετινής προσπάθειας των ελαιο-καλλιεργητών.
Φώτο:Η κα Νίκη Κελίδου με τον σύζυγό της Αργύρη, “ψυχή” του ελαιοτριβείου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος