Το κόστος των καυσίμων μειώνει την δράση των αλιέων σε Ροδόπη και Ξάνθη

Το υπερβολικό κόστος των καυσίμων οδηγεί τους αλιείς σε Ροδόπη και Ξάνθη στον περιορισμό της αλιευτικής τους δράσης. Είναι αναγκασμένοι, όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr, να ελαττώσουν τις “ψαριές” τους σε μια προσπάθεια αποφυγής των πολλών εξόδων.

«Με το κόστος πετρελαίου στο 2.018 ευρώ μείον ΦΠΑ είναι δύσκολο να συνεχίσουμε να αλιεύουμε» δηλώνουν και σημειώνουν ότι για κάθε δική τους έξοδο ακόμη και σε απόσταση τριών (3) μιλίων απαιτούνται εξήντα (60) λίτρα πετρέλαιο, δηλαδή κόστος 100 ευρώ. «Ήδη», υποστηρίζουν «πως σημειώνεται αδυναμία πολλών να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους».
Πέρα από το κόστος των καυσίμων για μια ακόμη φορά έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τις καταστροφές που προκαλούν στα δίχτυα τους τα δελφίνια. Ζημιές οι οποίες δεν αποζημιώνονται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Μάλιστα, η απογοήτευσή τους είναι τέτοια που τους οδηγεί να αναρωτιούνται: «Αν αξίζει πια η ενασχόληση με τη θάλασσα;» σε συνδυασμό με τη μείωση του αλιευτικού πλούτου θέτουν και ζητήματα επιβίωσης οι ασχολούμενοι επαγγελματικά παράκτιοι αλιείς, διακόσιες ( 200) συνολικά οικογένειες σε Ροδόπη και Ξάνθη.
Τέλος, δεν παραλείπουν να αναφερθούν στη δράση των ερασιτεχνών αλιέων, «που», όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, «ο εξοπλισμός τους είναι τέτοιος που κάθε άλλο παρά ερασιτεχνική είναι» προσθέτοντας πως «αρκετοί ενισχύουν οικονομικά το βαλάντιο τους προβαίνοντας ακόμη και σε πωλήσεις από την ψαριά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος