Το κέντρο του μέλλοντός της σχεδιάζει η Κομοτηνή

Το εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής, το κέντρο του μέλλοντός της, σχεδιάζεται από τη Δημοτική Αρχή. Ήδη  έχει στα χέρια της την  παραδοθείσα Αρχιτεκτονική Μελέτη από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Κ. Καραθεοδωρή με την οποία προβλέπεται,η ανάπλαση του.

Το κέντρο του μέλλοντός της σχεδιάζει η Κομοτηνή
Ο κος Αθανάσιος Λάπατας

Πρόκειται, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (09-06-2022) ο πρόεδρος του Οργανισμού, ο κος Αθανάσιος Λάπατας για ένα υποέργο της ευρύτερης διασύνδεσης του νέου εμπορικού κέντρου του δήμου Κομοτηνής. «Ουσιαστικά», είπε, « γίνεται μια αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάπλαση 22 κεντρικών δρόμων στην πόλη απαντώντας στα ερωτήματα: Πώς θα βελτιωθεί η κίνηση των πεζών; Πώς θα γίνει η αποτροπή της παράνομης στάθμευσης;

Ακόμη προβλέπει την ανάπτυξη του δικτύου ποδηλατοδρόμων, τον εκσυγχρονισμό του οδο-φωτισμού με led φωτισμό, την υπογειο-ποίηση των κάδων. «Πρόκειται για μια ευρύτερη ανάπλαση σε 22 δρόμους, «αγκαλιάζει» σχεδόν όλο το κέντρο της πόλης» είπε ο κος Λάπατας και έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Την πρόταση την έχει εντάξει ο δήμος μαζί με άλλα υπο-έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης και περιμένει την έγκρισή του.

«Εκσυγχρονίζεται και ομορφαίνει η πόλη επιδιώκοντας να γίνει ακόμη πιο προσβάσιμη, καθώς δημιουργούνται 172 ράμπες, επεκτείνεται το δίκτυο για τους τυφλούς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ευρύτερη παρέμβαση του κέντρου της πόλης που θα δώσει άλλη πνοή ακόμη και στον επιχειρηματικό χώρο. Μια καινοτομία ακόμη είναι η πρόβλεψη για το πάρκινγκ με φωτοκύτταρα με τα οποία ο οδηγός θα μπορεί να παρκάρει” ανέφερε. Όπως είπε ο κος Λάπατας στόχος είναι: “να υπάρξει άμεση απορρόφηση από το Ταμείο Ανάκαμψης” διαβεβαιώνοντας  “Όμως και από εκεί να μην υπάρξει απορρόφηση, θα βρεθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο γιατί είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής η υλοποίηση του έργου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος