Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εντυπωσίασε και φέτος στη ΔΕΘ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εντυπωσίασε και  φέτος με την συμμετοχή του στην ΔΕΘ στο σαλόνι του αφιερώματος για την εκπαίδευση “Akademia”.

Με ένα  περίπτερο εξοπλισμένο με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, με εκπροσώπους από όλο το φάσμα της ακαδημαϊκής κοινότητας, προπτυχιακούς μεταπτυχιακούς φοιτητές,υποψήφιους διδάκτορες, και σύσσωμη τη Διοίκηση του Ιδρύματος, μετατράπηκε σε τόπο συναντήσεων, επαφών και συζητήσεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο περίπτερο του Ιδρύματος οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν το “ProbiYogi”,ένα επιδόρπιο γιαούρτης, που δεν είναι φτιαγμένο από γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά από φάβα, με την επιφάνεια του μάλιστα να αφορά σε μια καινοτόμα εδώδιμη μεμβράνη πρωτεϊνικής προέλευσης, στην οποία έχει εγκλωβιστεί εκχύλισμα από φασκόμηλο, σύμφωνα με τον Καθηγητήτου Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ και Συντονιστή της Ερευνητικής Υποδομής «FOODBIOMES. Ιωάννη Κουρκουτά.

Επίσης οι επισκέπτες πραγματοποίησαν στάση για δροσιστική Μπύρα,  ΠΑΖΛ η ονομασία της (από την Παραγωγή Ανάλυση Ζύθων Λυκίσκου), αποτελεί το προϊόν μοριακής ταυτοποίησης και αξιοποίησης αυτόχθονων ποικιλιών λυκίσκου για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζύθων με ονομασία προέλευσης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, αποτέλεσμα συνεργασίας του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ και του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοχαρτική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος