To δημογραφικό ως ζήτημα μείζονος σημασίας σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης

Το δημογραφικό ως ζήτημα μείζονος σημασίας της Ελλάδας ανέδειξε η ημερίδα που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΕΔ ΑΜΘ).

Η συνεχής μείωση του πληθυσμού, η γήρανση της κοινωνίας και η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό αποτελούν σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνική και οικονομική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, όπως πρωτοβουλίες για τη στήριξη των οικογενειών.

Η κορυφαία στιγμή της διημερίδας ήταν η παρουσίαση της επιστημονικής έρευνας του ΙΤΑ για το δημογραφικό ζήτημα η οποία αποκάλυψε πολύτιμα στοιχεία και ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές για την αντιμετώπισή του. Ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης επισημαίνοντας ότι απαιτούνται άμεσες και στοχευμένες δράσεις. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το δημογραφικό είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Οφείλουμε να είμαστε πιο ευέλικτοι, πιο καινοτόμοι και πιο αποτελεσματικοί. Να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, να δώσουμε κίνητρα στους νέους να μείνουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τόπο μας αλλά και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος