Την στήριξη της πολιτείας σε ενέργεια, ζωοτροφές και επιδοτήσεις ζήτησαν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Την έκδοση ψηφίσματος τις επόμενες ημέρες το οποίο θα συντάξουν οι ίδιοι οι κητνοτρόφοι μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη αγροτικού τομέα κ Δελησταμάτη αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ οι οποίοι παρευρέθηκαν στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με αποκλειστικό θέμα την κτηνοτροφία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξισωτικές αποζημιώσεις,οι βοσκότοποι, το εθνικό απόθεμα, η ακριβή ενέργεια και το υψηλό κόστος των ζωοτροφών.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ Δελησταμάτης παρουσίασε στοιχεία υποστηρίζοντας: “… σε ότι αφορά την κτηνοτροφία στην ΑΜΘ σύμφωνα με τα οποία στην ΑΜΘ παράγεται το 25% του παραγόμενου γάλακτος όλης της χώρας, έχει επέλθει μείωση κατά 20% του ζωικού κεφαλαίου” ενώ από την πλευρά των κτηνοτρόφων ακούστηκε ότι “… το δασαρχείο διώχνει τα ποιμνιοστάσια από τις περιοχές που υπάρχουν ή πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες”.

Επίσης έγινε καταγγελία ότι “εξαιτίας του υψηλού κόστους των ζωοτροφών υπάρχουν κοπάδια που λιμοκτονούν, ότι υπάρχει ανισότητα στις επιδοτήσεις πχ μεταξύ Κρήτης και ΑΜΘ” ενώ παράλληλα ζήτησαν βελτίωση του οδοστρώματος ώστε να έχουν πρόσβαση στα μαντριά τους. Τέλος ζητήθηκε να εφαρμοστεί ο κτηνίατρος εκτροφής ώστε όλη την εβδομάδα να υπάρχει διαθέσιμος κτηνοτρόφος για τα κοπάδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος