Κομοτηνή: Απουσία μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τονίζουν οι επαγγελματίες αγρότες

Την παντελή απουσία μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία έχει δείξει σαφέστατα δείγματα γραφής με πλημμύρες, ξηρασία και χαλαζοπτώσεις, χωρίς όμως να υπάρχει η βούληση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να αλλάζει κάτι, επισήμανε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών και Γεωπόνος Κυριάκος Κρόκος στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Δεν βλέπουμε τους μεγάλους του πλανήτη να συμφωνούν πως πρέπει να ληφθούν δεσμεύσεις  εκ μέρους τους και στο όνομα αυτής της διαφωνίας δεν γίνεται τίποτα. Με συνέπεια, την μείωση της παραγωγής και την αύξηση των τιμών“, είπε.

Ο κ. Κρόκος κάλεσε την Ε.Ε λόγω της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, να ξεκινήσει άμεσα ενέργειες και να σταματήσει την αδικία των Ευρωπαίων Αγροτών έναντι των υπολοίπων, καθώς περιορίζει τους Αγρότες σε θέμα των φυτοφαρμάκων, ωστόσο, εισάγει από τρίτες χώρες  αγροτικά προϊόντα που δεν ακολουθούν τους κανόνες, μένοντας  στα αζήτητα τα αγροτικά προϊόντα των ευρωπαίων αγροτών.

Επισήμανε δε την επίσπευση την υλοποίηση έργων υποδομής, φραγμάτων, Λιμνοδεξαμενών και χωμάτινων ταμιευτήρων, έργα τα οποία θα συγκρατούν τα ύδατα και δεν θα χύνονται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα. Εδώ ανέφερε για άλλη μια φορά αυτό που εδώ και μισό αιώνα διεκδικεί η Ροδόπη και είναι το φράγμα Κομψάτου στον Δήμο Ιάσμου.

Τέλος υπογράμμισε και την απουσία από τα ευρωψηφοδέλτια ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι καλύφθηκαν από την λάμψη των ‘celebrities’. Επι πλέον πως στις συναντήσεις τους οι υποψήφιοι, ούτε καν ενδιαφέρονται να μιλήσουν με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι είναι οι φροντιστές του περιβάλλοντος

Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος