Τη βελτίωση των υποδομών του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Με την ερώτησή του ο βουλευτής θέτει το ζήτημα βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής, που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες αθλητές και πολίτες, με άμεση προτεραιότητα την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στίβου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής είναι μία πολύ σημαντική αθλητική δομή, που χρησιμοποιείται καθημερινά από φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) και από συλλόγους στίβου με πανελλήνιες διακρίσεις. Περαιτέρω, αποτελεί χώρο άθλησης εκατοντάδων πολιτών καθημερινά και οργανωμένης προσέλευσης χιλιάδων μαθητών για αναψυχή, μιας και βρίσκεται στις παρυφές της πόλης. Με την συμβολή της προηγούμενης διοίκησης, τα τέσσερα τελευταία χρόνια και μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, έγιναν έργα, που είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση και την λειτουργικότητα όλων των υποδομών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα γήπεδα μπάσκετ, τα νέα όργανα εκγύμνασης, την δημιουργία υπαίθριων γηπέδων beach tennis, beach soccer, beach volley, την βελτίωση του φωτισμού, την τοποθέτηση αλεξικέραυνου και σήμανσης και τη λειτουργία γεώτρησης. Επιπλέον, θα προχωρήσει η ανακατασκευή των φθαρμένων γηπέδων τένις για τα οποία αναδείχθηκε ανάδοχος, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις.
Η απελθούσα διοίκηση, στο πλαίσιο περαιτέρω αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και αφού διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο ελαστικός τάπητας του στίβου, καθώς έχει κατασκευαστεί το 1985 (περισσότερο από 34 έτη) και, λόγω της φθοράς του, καθίσταται μη λειτουργικός και επικίνδυνος για τους αθλητές και τους αθλούμενους, οι οποίοι καταπονούνται στις καθημερινές τους προπονήσεις, κατέθεσε σχετικό αίτημα για την αντικατάστασή του στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Φεβρουάριο του 2019. Το αίτημα ένταξης του έργου αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στίβου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) είναι ώριμο και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι, εφόσον δεν εντάχθηκε το 2019, πρέπει να ενταχθεί το 2020.
Επειδή η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στίβου θα δημιουργήσει ένα υψηλών προδιαγραφών Στάδιο, που θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες υψηλού επιπέδου.
Επειδή τις εγκαταστάσεις του Σταδίου χρησιμοποιεί καθημερινά η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής με 1.200 φοιτητές, στο πλαίσιο διεξαγωγής του ακαδημαϊκού προγράμματος μαθημάτων, που περιλαμβάνει την άσκηση και την πρακτική άσκηση των ειδικοτήτων στίβου και άλλων αθλημάτων, ενώ, παράλληλα, προπονούνται αθλητικοί σύλλογοι (150-200 αθλητές),που καλλιεργούν τον κλασσικό αθλητισμό με μεγάλες πανελλήνιες διακρίσεις.
Επειδή το Στάδιο αξιοποιείται για σχολικούς αγώνες, για την αξιολόγηση των οπλιτών/δοκίμων Στρατού και Αστυνομίας σε τεστ φυσικής κατάστασης.
Επειδή, τουλάχιστον, 400-500 πολίτες κατά μέσο όρο καθημερινά αθλούνται στις εγκαταστάσεις του Σταδίου και χρησιμοποιούν τους διαδρόμους του στίβου.
Ερωτάται η κα Υπουργός:
– Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αίτηση αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στίβου στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής;
-Προτίθεστε να εντάξετε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του 2020;
-Θα ανταποκριθείτε στο αίτημα βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής, που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες αθλητές και πολίτες;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος