Θωρακίζεται ο δήμος Κομοτηνής εν όψει του χειμώνα

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη δίνει ο δήμος Κομοτηνής στην προσπάθειά του να «οχυρωθεί» καλύτερα σε περίπτωση ακραίων πλημμυρικών φαινομένων. Έτσι, «ύποπτα» σημεία- «υγρές παγίδες» εντός πόλης, που δημιούργησαν προβλήματα στο παρελθόν, εντοπίζονται και είτε καθαρίζονται, είτε δρομολογούνται άμεσες παρεμβάσεις.

Θωρακίζεται ο δήμος Κομοτηνής εν όψει του χειμώναΑναλυτικότερα, με την πρόληψη πέντε εργατών και τη συγκρότηση ειδικού συνεργείου καθαρισμού, δίμηνης διάρκειας, όπως επίσης και με την αξιοποίηση δύο αποφρακτικών μηχανημάτων καθαρίζονται σημείο προς σημείο σε όλη την πόλη τα φρεάτια. Όπου καταγράφονται σωλήνες μικρής διατομής εκεί γίνονται πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις. Όπως, βορειανατολικά της Κομοτηνής στο σημείο όπου πραγματοποιείται η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά, έγιναν δύο νέα φρεάτια. Αλλά και ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο στο σημείο της Λεωφόρου Ηρώων, στο ύψος των στρατοπέδων.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις εισόδους της Κομοτηνής, στα σημεία των γεφυρών, όπου πάντα, με την πρώτη έντονη βροχόπτωση, συσσωρεύεται μεγάλος όγκος νερού. Κρίθηκε σκόπιμη και σχεδιάστηκε από την αρχή παρέμβαση, καθώς το δίκτυο ομβρίων είναι πολύ πιο χαμηλό από τη στάθμη του ποταμού και συγκεντρώνονται με την πρώτη σοβαρή νεροποντή νερά. Παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλο σημείο, Βόρεια της πόλης της Κομοτηνής σε στρατιωτικό δρόμο της Νυμφαίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο www.ertnews.gr του υπευθύνου του κου Θέμη Τζενετίδη (αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ) ο καθαρισμός των χανδάκων είναι ευθύνη του Δήμου των ρεμάτων και των ποταμών της περιφέρειας. «Συμβάν με συμβάν διαφέρει γι αυτό είναι σημαντική και η συνεργασία μεταξύ των φορέων, αλλά και η ετοιμότητα, πρόληψη των ίδιων των πολιτών» ανέφερε προσθέτοντας πως «είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι άσκοπες ενέργειες, να περιορίζονται οι μετακινήσεις, να αποφεύγονται πλημμυρισμένα οδικά δίκτυα και διέλευση επικίνδυνων σημείων όταν είναι σε εξέλιξη τα φαινόμενα και αμέσως μετά».

Παρεμβάσεις θα γίνουν σε δύο ακόμη σημεία, όπου επίσης σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα: στο δρόμο Κρανοβούνιο-Παγούρια, όπου πάντα το διάζωμα πλημμυρίζει και στο δρόμο Παγούρια – Νέο Σιδηροχώρι.

Ήδη η δημοτική αρχή στην προσπάθεια της για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση εν όψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχει προμηθευτεί σαράντα (40) τόνους αλάτι και έχει υπογράψει συμβάσεις συνεργασίας με ιδιώτες κατόχους εκχιονιστικών μηχανημάτων.
φώτο πηγή: διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος