Θ. Ξανθόπουλος: Απαραίτητη η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Στην τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «Έκτακτες μειώσεις Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα Ενεργειακά Προϊόντα», αναφέρθηκε σήμερα ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε πρόκειται για μια πολιτική παρέμβαση που γίνεται με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, γιατί η κατάσταση στο μέτωπο της ακρίβειας εξελίσσεται οδυνηρά για τον πολύ κόσμο. Πρόκειται – είπε – για μια εμβληματική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο καταλαβαίνει ο κόσμος ότι οι αυξήσεις στα καύσιμα συμπαρασύρουν αυξήσεις σε πάρα πολλά είδη και εμποδίζουν την καθημερινότητα των πολιτών σε ότι αφορά στη θέρμανση.

«Κάναμε μια συνολική παρέμβαση και ζητήσαμε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα κατώτατα επιτρεπόμενα όρια από την ΕΕ και η μείωση αυτή να ισχύσει από την ψήφιση της πρότασής μας μέχρι και 31-12-2022, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα και της πολιτείας να προγραμματίσει με βάση ένα σχέδιο σχετικά μακροπρόθεσμο 10 μηνών και να μην είναι κάτι περιστασιακό για ένα δύο τρεις μήνες μέχρι να φύγει ο χειμώνας», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αρκεί η επιδοματική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «το στοιχειώδες, αυτό που επιχορηγεί, έχει επικοινωνιακή χρήση και μόνο καθώς ο πληθωρισμός το «καταπίνει»».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια προσπάθεια δομικής παρέμβασης με την πρόταση μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με ένα τμήμα αυτού να αναπληρωθεί από την αύξηση της κατανάλωσης, καθώς τώρα λόγω της ακρίβειας έχει μειωθεί η κατανάλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος