Θ. Σκυλακάκης: Το Φράγμα Κομψάτου να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο μόνος και σωστός δρόμος για την υλοποίηση του Φράγματος Κομψάτου είναι να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με ΣΔΙΤ και όχι στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Θ. Σκυλακάκης: Το Φράγμα Κομψάτου να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής ΑνάπτυξηςΑυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Υπεύθυνος για το Ταμείο Ανάκαμψης, Θόδωρος Σκυλακάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του Υπουργείου Οικονομικών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την ενημέρωση των φορέων στην Κομοτηνή.
Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως το Ταμείο Ανάκαμψης θέλει συγκεκριμένους χρόνους υλοποίησης των έργων, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με ένα φράγμα.

Θ. Σκυλακάκης: Το Φράγμα Κομψάτου να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής ΑνάπτυξηςΣε ότι αφορά το θέμα των δανείων των Παλιννοστούντων Ομογενών, υπογράμμισε πως μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου θα επιτευχθεί μια ρύθμιση μεταξύ του κράτους και των τραπεζών, μέσω της οποίας θα επανέλθει η ισχύς της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου. Μέσω αυτής της ρύθμισης θα μπορέσουν οι Παλιννοστούντες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, να υπαχθούν στις 120 δόσεις αποπληρωμής του δανείου τους.
Σε ότι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις που θα αξιοποιήσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα τρέξουν 200-300 διαγωνισμοί. Το θέμα μοιάζει με έναν μαραθώνιο. Πολλοί είναι στην εκκίνηση, λίγοι τερματίζουν. «Εκεί είναι το στοίχημα να είναι το πλαίσιο και τα κίνητρα τέτοια που να είναι πολλοί αυτοί που θα φτάσουν στο τέλος», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σκυλακάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος