Θ.Παπαδημητρίου: Η Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΔΠΘ έλκει σπουδαστές από όλη τη χώρα

Ως μια «προσπάθεια αλλαγής» από κοινού με τον αναπληρωτή διευθυντή, τον κο Περικλή Γκόγκα, παρουσίασε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του ΔΠΘ ο καθηγητής θεόφιλος Παπαδημητρίου. «Όταν το πήραμε στα χέρια μας, πριν από μια διετία η πρώτη μας δουλειά ήταν να δούμε το Πρόγραμμα Σπουδών και να πραγματοποιήσουμε αλλαγές» είπε. Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-5-2022) σημείωσε ότι φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα εφαρμοστεί το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

«Το έχουμε εμπλουτίσει με εννέα μαθήματα, όπως: τεχνητή νοημοσύνη, ασφαλιστική πλευρά των μεταφορών, management κ.α., τα οποία λείπανε και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες τα ζητούσαν. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, προσαρμόσαμε το Πρόγραμμα Σπουδών στις ανάγκες των παιδιών σε ό,τι αφορά το χρόνο και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Δηλαδή, το Πρόγραμμα Σπουδών πλέον διδάσκεται μόνο Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο, ώστε να μπορούν να έρχονται οι εργαζόμενοι. Επιπλέον αξιοποιούμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Νομικό Πλαίσιο για εξ αποστάσεως μαθήματα. Και η τρίτη καινοτομία ήταν η διδασκαλία του κάθε μαθήματος ξεχωριστά σε ένα 15νθήμερο» είπε ο κος Παπαδημητρίου.

Θ.Παπαδημητρίου: Η Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΔΠΘ  έλκει σπουδαστές από όλη τη χώραΗ διδασκαλία γίνεται μέσω module και όχι όλη η διδασκαλία παράλληλα, αλλά σε κάθε ένα δεκαπενθήμερο ασχολούνται οι συμμετέχοντες και με κάθε μάθημα ξεχωριστά, στο ένα με το marketing, στο επόμενο με το επιστημονικό management. Είναι έτσι διαμορφωμένο το Πρόγραμμα Σπουδών αυτό που κατορθώσαμε τα παιδιά να έρθουν στα αμφιθέατρα στην Κομοτηνή, μια φορά στις 15 μέρες και το υπόλοιπο μάθημα να γίνεται εξ αποστάσεως,πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, πραγματοποιείται το ΠαρασκευοΣάββατο που βρίσκονται στην Κομοτηνή οι δια ζώσης διδασκαλίες προσελκύοντας έτσι εργαζόμενους και επιστήμονες που ενδιαφέρονται να έρθουν και από πιο μακριά από την Κομοτηνή.

Είναι πρόγραμμα τριών κατευθύνσεων, διετές, τρία εξάμηνα μαθημάτων και ένα που είναι για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας , το πρώτο έτος είναι κοινό για όλους, ενώ το τρίτο επιλέγουν αν θα κάνουν γενική διοίκηση (κυρίως απόφοιτοι άλλων σχολών και όχι οικονομικών παίρνουν αυτή την κατεύθυνση), ή αν θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση των οικονομικών ή την κατεύθυνση των μεταφορών, κατεύθυνση που όπως είπε αφορά στις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Γίνονται δεκτές 35 θέσεις, οι εγγραφές ξεκίνησαν και συνεχίζονται μέχρι τις 12 Ιουνίου, δεύτερη περίοδος υποβολής το Σεπτέμβριο. Το κόστος είναι 5000 ευρώ, το 30% των φοιτητών έρχονται χωρίς να πληρώνουν δίδακτρα, ενώ δίνονται υποτροφίες στον πρώτο κάθε σειράς 2000 ευρώ και 1000 ευρώ στον δεύτερο.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος είναι ότι δίνονται χορηγίες και στήριξη των εργαζομένων σημειώνεται και από τους ιδιώτες. Στα 17 χρόνια λειτουργίας, η αρχή έγινε το 2006 με τους πρώτους μεταπτυχιακούς, πέρσι οι επιχειρήσεις ήρθαν προς το Μεταπτυχιακό, πληρώνοντας τα δίδακτρα για τα στελέχη τους επιδιώκοντας να κερδίσουν από τις γνώσεις τους.
«Παρά την ακριτικότητα του Δ.Π.Θ. το Οικονομικό Τμήμα πρωτοπορεί στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Ασχολούμαστε πάρα πολλά χρόνια και είμαστε πολύ πιο μπροστά» είπε ο κος Παπαδημητρίου μην κρύβοντας την ικανοποίησή του για τα βήματα που έχουν συντελεστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος