Θ. Μουσόπουλος: Είκοσι και πλέον χρόνια εθελοντικής διδασκαλίας

«Όσο μεγαλώνουμε μπορεί να γινόμαστε και καλύτεροι» αυτό λέει ένας «τεχνίτης» των γραμμάτων ο φιλόλογος συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος. Έχοντας συμπληρώσει ήδη 50 χρόνια στα Γράμματα, στον Πολιτισμό, στην Τέχνη και τη δημιουργία μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής για ένα όχι και τόσο συνηθισμένο ρεκόρ, την σχεδόν επί 25 χρόνια εθελοντικής διδασκαλίας σε συλλόγους της Ξάνθης αφιλοκερδώς.

Θ. Μουσόπουλος: Είκοσι και πλέον χρόνια  εθελοντικής διδασκαλίας«Έκανα πολλά πράγματα, μερικά μπορεί να ήταν λιγότερο καλά και άλλα περισσότερο, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι η αγάπη σε αυτό που κάνουμε» δήλωσε σημειώνοντας πως ό,τι γίνεται με αγάπη, ακόμη και τα λάθη δικαιολογούνται, εφόσον έχει συνείδηση ο άνθρωπος.

«Τα μαθήματα δεν είναι για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι πρώτα – πρώτα για το δάσκαλο» σημείωσε προσθέτοντας πως δεν είμαστε ούτε παντογνώστες, ούτε αυτάρκεις αντιθέτως υπάρχει μια αλληλεξάρτηση χαρακτηρίζοντας τη σχέση του δασκάλου με το μαθητή μεγάλο εκπαιδευτικό πρόβλημα.

Μαθήματα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αλλά και διδασκαλία σε μεγάλης ηλικίας συμπολίτες του. Ένας γόνιμος διάλογος που ακόμη συνεχίζεται με την ελπίδα, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι «αυτό που κάνουμε, κάνει τον κόσμο καλύτερο».

Χαρακτηρίζει «εμβόλιο» την επικοινωνία μέσω των μαθημάτων τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της Πανδημίας και των περιορισμών. «Εμβόλιο», όπως λέει, «πάρα πολύ χρήσιμο για την ψυχή μας και για το μυαλό μας».
Στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει θέματα ιστορίας και πολιτισμού της Θράκης, πιο πριν, επί είκοσι και πλέον χρόνια στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Κρατώντας πάντα στην καρδιά του τα αρχαία και τη γλώσσα χαρακτηρίζοντας τα «μεγάλη αγάπη».

Δεν λείπουν τα πλάνα για το 2022, το νέο έτος θα έχουν ως κύρια αναφορά τα προσφυγικά ρεύματα που δέχθηκε η περιοχή, αλλά και ζητήματα Ιστορίας και Πολιτισμού της Μικράς Ασίας. Το ακροατήριο του περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες, άτομα όλων των ηλικιών, που ανταμώνουν στις έξι τα απογεύματα της Τρίτης με ιστορίες και συζητήσεις. «Το σχολείο δεν είναι μόνο το μάθημα είναι και όλα τα άλλα» λέει ο ακούραστος δάσκαλος και προσθέτει «πώς η αγάπη πρέπει να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό σε ό,τι κι αν κάνουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος