Τελετή παράδοσης – παραλαβής των πρυτανικών αρχών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμο Θράκης

Παρουσία όλων των επίσημων αρχών της Θράκης, δημάρχων, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, των Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής και Ξάνθης, φοιτητών και εργαζομένων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης -παραλαβής στο κτήριο διοίκησης του Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

Οι δύο πρύτανης ο νυν Φώτης Μάρης και ο πρώην Αλέξανδρος Πολυχρονίδης ευχαρίστησαν τους παριστάμενους για την τιμή που τους έκαναν, ενώ ο κ. Πολυχρονίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνεργάτες του τις προηγούμενης διοίκησης αλλά και τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο αλλά πάνω απ όλα το θεό που τον αξίωσε να ανέβει όλες τις βαθμίδες του πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια ο νυν πρύτανης ανακοίνωσε τους νέους αντιπρυτάνεις, αφού πρώτα είπε ότι βάση του νέου νόμου το πανεπιστήμιο έχει αποκτήσει συμβούλιο διοίκησης με αρμοδιότητες οικονομικών και στρατηγικών θεμάτων στα οποία θα συμμετέχουν από τους πρώην αντιπρυτάνεις η κ. Μιχαλόπουλου και ο κ. Δριμπέτας μαζί με ακόμη 4 αξιόλογους συναδέλφους και 5 στελέχη από ξένα πανεπιστήμια.

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες των νέων αντιπρυτάνεων, η κ Μαρία Γρηγορίου ορίζεται αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων και δια βίου εκπαίδευσης. Ο κ Γιώργος Μπρούφας αντιπρύτανης έρευνας και καινοτομίας, ο κ. Κώστας Χαλιορής αντιπρύτανης οικονομικών , προγραμματισμού και ανάπτυξης και ο 4ος αντιπρύτανης είναι ο Βασίλης Γούργουλης.

Οι στόχοι της νέας Διοίκησης

Στους στόχους που ήδη είχαν τεθεί από την προηγούμενη διοίκηση και τα συνεχιστεί η προσπάθεια από την νυν διοίκηση του ΔΠΘ αναφέρθηκε ο νυν πρύτανης Φώτης Μάρης, σημειώνοντας ότι «1ος στόχος ήταν να επέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη στο πανεπιστήμιο τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά και ο 2ος στόχος αφορούσε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό”. «Αναπτύξαμε», τόνισε ο κ. Μάρης, «ένα πρόγραμμα νέων υποδομών το οποίο περιλαμβάνει μια σχολή κλασικών σπουδών στην πόλη της Κομοτηνής με χρηματοδότηση από την περιφέρεια, νέες εγκαταστάσεις στην ιατρική με χρηματοδότηση από την περιφέρεια. Ένα έργο ΣΔΙΤ 133 εκ ευρώ όπου φιλοδοξούμε το τέλος του 2023 να έχουμε ανάδοχο και να στηρίξουμε το κομμάτι της φοιτητικής Μέριμνας, που αφορά δημιουργία φοιτητικών εστιών σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή. 362 κλίνες σε Αλεξανδρούπολη, 360 σε Κομοτηνή, φοιτητικά εστιατόρια, καινούρια βιβλιοθήκη στην πανεπιστημιούπολη και ερευνητικό κέντρο στην Ξάνθη.

Δημιουργήσαμε γραφείο μεταφοράς τεχνογνωσίας και δημιουργούμε ψηφιακό κόμβο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα μοναδικό στη χώρα. Επιπλέον επιδίωξη της νυν πρυτανικής αρχής είναι να ενσωματώσει στο ΔΠΘ τα τμήματα της Καβάλας και της Δράμας και να γίνει το ΔΠΘ, πανεπιστήμιο ΑΜΘ.

Τέλος γίνονται προσπάθειες για την ίδρυση τμήματος ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή. Ενώ παράλληλα ένας ακόμη στόχος είναι η ενίσχυση του πανεπιστημίου με ανθρώπινο δυναμικό τόσο σε διοικητικό προσωπικό όσο και σε διδακτικό», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος