Την προσοχή στη διαχείριση των θεμάτων που αφορά στη συμβίωση Ελλήνων Χριστιανών και Ελλήνων Μουσουλμάνων εφιστά ο Τάσσης Χρύσανθος, καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Π.Θ.
«Σε αυτή την κρίσιμη εποχή για τη Ροδόπη η ΝΔ δεν πολιτεύτηκε σωστά μετά τις εκλογές, δεν πολιτεύτηκε σωστά στα περί παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείου», είπε, εννοώντας την μειονοτική ψήφο και σημείωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε σχέση με αυτά τα ζητήματα».
Σύμφωνα με τον κ. Τάσση η Ροδόπη θα πρέπει να αναδείξει ότι οι Έλληνες Χριστιανοί και οι Έλληνες Μουσουλμάνοι, αλλά και τα υπόλοιπα θρησκεύματα, ανεξάρτητα του πώς νιώθει ο καθένας, συμβιώνουν αρμονικά και θα πρέπει να τύχουν μεγάλης φροντίδας από το ελληνικό κράτος και να τύχουν μεγάλης αγάπης. «Όλα αυτά τα ζητήματα να μην μπαίνουν μόνο στην αναζήτηση των ψήφων, αλλά η περιοχή να έχει την αγάπη και την φροντίδα του ελληνικού κράτους» είπε.
Χαρακτήρισε τη Θράκη έναν «πρότυπο χώρο στον οποίο συγκατοικούν με πολύ μεγάλη αγάπη και με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όλος πληθυσμός παρά τις θρησκευτικές του διαφορές αποτελεί ένα πολύ ωραίο μοντέλο, συμβίωσης με κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».
«Μια πολύ μεγάλη νίκη της ΝΔ με τεράστια διαφορά που κανείς δεν την περίμενε», χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει ότι «η ΝΔ θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση».
Ερμηνεύοντας την ψήφο στο κόμμα της ΝΔ τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα της θετικής ψήφου στην πολιτική της. Επίσης, σημείωσε ότι επειδή τα οικονομικά δεν θα είναι τόσο ανθηρά ή χαλαρά, τα δύσκολα θα είναι μπροστά μας. Στάθηκε στην ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στα πρότυπα του 2012 – 2015. «Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα που αναδεικνύεται πιο αναλογικό, αποτελεί την έκφρασή των πολιτών, είναι κάτι πολύ σημαντικό» είπε.
Επισήμανε την ανάγκη χάραξης στρατηγικής για το μέλλον και σχολιάζοντας τα προγράμματα τα χαρακτήρισε μικρής έκτασης. «Τα κόμματα υποτίμησαν την απλή αναλογική. Υποτίμησαν την δημοκρατική έκφραση των πολιτών», σημείωσε. Μια τάση που ξεκινά από τη δεκαετία του 90. Τα πολιτικά κόμματα φεύγουν από την κοινωνία και δίνουν την ισχυροποίηση τους με βάση τους κρατικούς θεσμούς, την Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο».
Όπως τόνισε, μετά το 90 υπάρχει μια τάση με παρόμοιες πολιτικές ατζέντες. Μετά το 2015 η ελληνική κοινωνία φάνηκε να καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν βαθιές πολιτικές αλλαγές μεταξύ των κομμάτων. Και σημείωσε ότι «οι επιλογές έχουν να κάνουν με το κατάλληλο διαχειριστή της ίδιας της ισχύουσας πραγματικότητας».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος