Ταμείο για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ροδόπης και της Ξάνθης

Να μειώσουν μέρος της οικονομικής απώλειας που σημειώθηκε στις επιχειρήσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και να αποπληρώσουν κάποιες από τις οφειλές τους, είχαν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό σε Ροδόπη και Ξάνθη. Ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων αξιοποιώντας την αύξηση της τουριστικής κίνησης, που ήταν «όμοια», όπως λένε, με αυτή του 2019 προσπάθησαν να «ρεφάρουν».

Κατά 70 με 80% οι πελάτες ξενοδοχείων, καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης και της Ξάνθης προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, και το υπόλοιπο ποσοστό από την Ελλάδα σύμφωνα με δηλώσεις τους στο ertnews.gr.

“Η δίχρονη αναγκαστική ανάπαυλα λόγω της πανδημίας ώθησε τον κόσμο να αντιδράσει και να είναι πιο εξωστρεφής, ωστόσο, και στις γειτονικές χώρες μετρημένες οι οικονομικές τους δυνατότητες», λένε και εξηγούν ότι έτσι η περίοδος των δύο εβδομάδων διακοπών στην περιοχή έγινε αρχικά για τους βαλκάνιους μια εβδομάδα και το φετινό καλοκαίρι τρεις και τέσσερις ημέρες το πολύ.

Παρά το θετικό αποτύπωμα στις εισπράξεις των τουριστικών επιχειρήσεων, όπως λένε, οι ασχολούμενοι στο χώρο, δεν μπορεί αυτό να καλύψει τα σπασμένα δύο χρόνων. Με τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις στις Τράπεζες, στην Εφορεία, στον ΕΦΚΑ να το υπενθυμίζουν. Όπως θετική και η παρουσία των παραγόμενων στην περιοχή προϊόντων στο τραπέζι των τουριστών και στις αγορές των επισκεπτών, σημάδι ενθαρρυντικό για το «πάντρεμα» των δύο χώρων και για την θετική αποτίμηση της ποιότητας τους.

Αναφερόμενοι στην επόμενη θερινή περίοδο τονίζουν ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι: Πρώτον, να εργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι από τώρα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεύτερον, να δημιουργηθούν νέες υποδομές γιατί η έλλειψή τους είναι από τώρα εμφανής. «Με βάση τα σημερινά δεδομένα και περισσότερος κόσμος να έρθει στην περιοχή με τις υπάρχουσες υποδομές που δεν επαρκούν για την σωστή φιλοξενία τους θα είναι δυσφήμιση και όχι προβολή του τόπου», σημειώνουν χαρακτηριστικά και καλούν τους υπευθύνους να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν με κίνητρα την δημιουργία καταλυμάτων- κατάλληλων υποδομών. Όπως και να φροντίσουν για την καλύτερη οργάνωση των δημοσίων χώρων στην παραλιακή ζώνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος