Τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Τις προτάσεις που θα θέσουν στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό γνωστοποίησε σήμερα με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο της Ξάνθης, ζητώντας ειδικά μέτρα για την Π.Ε. Ειδικότερα, προτείνεται η εξωλογιστική επιδότηση που δόθηκε σε δήμους της Αττικής και άλλους για τις ζημιές που είχαν υποστεί κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων να δοθεί και στην Ξάνθη αναλογικά με τις ημέρες που η Π.Ε. Ξάνθης βρισκόταν σε “βαθύ κόκκινο”. Ακόμη, να υπάρξουν προγράμματα επιδότησης εργασίας με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων που τώρα είναι σε αναστολή λόγω του ότι ο νομός είναι από τους φτωχότερους στην Ελλάδα και με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και έχει πληγεί περισσότερο.

Στις ίδιες προτάσεις του Επιμελητηρίου συμπεριλαμβάνονται ακόμη: Η ένταξη του χρέους της πανδημίας στις 120 δόσεις και διαγραφή μέρους του με κριτήριο την απώλεια κύκλου εργασιών. Το άνοιγμα της τουριστικής διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν σε όλες τις εισόδους της χώρας. Ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Επιδότηση τραπεζικών τόκων για όσο διάστημα έχει πληγεί κάθε επιχείρηση με βάση τον ΚΑΔ της. Αναστολή πληρωμής κεφαλαίου των δόσεων και επαναρύθμιση των δανείων. Και η κατάργηση φόρου επιτηδεύματος καθώς και προκαταβολής φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις (ΚΑΔ) με απόφαση της δημόσιας αρχής, για τα έτη 2020 και 2021.

Από την Περιφέρεια αν.Μ.Θ. ζητείται άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με τη χορήγηση της μη επιστρεπτέας προκαταβολής κατ’ εξαίρεση με προτεραιότητα τον νομό Ξάνθης.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.04.2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος