Τ. Ευαγγελόπουλος: Η διδασκαλία της Πληροφορικής στα σχολεία χρειάζεται στήριξη

Την ουσιαστική στήριξη της διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής με σύγχρονο νέο εξοπλισμό ζήτησε ένας μαθητής! Ο βραβευθείς σε διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής, στα θρανία της 2ης Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης ακόμη, βλέπει τον τρόπο που το μάθημα διδάσκεται από κοντά βγάζοντας χρήσιμα – για τους υπευθύνους- συμπεράσματα.

Ο λόγος για τον Ταξιάρχη Ευαγγελόπουλο. Για να μιλήσει στην ΕΡΤ Κομοτηνής χρειάστηκε η διακριτική «μεσολάβηση» της μητέρας του, της κας Δέσποινας Σταμπούλη, καθώς σεμνός και μετρημένος ο ίδιος στέκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στηριζόμενος στην εμπειρία που έχει αποκομίσει από την παρακολούθηση του μαθήματος της Πληροφορικής στα σχολικά εργαστήρια σημείωσε ότι αυτά «χρησιμοποιούν απαρχαιωμένο εξοπλισμό» προσθέτοντας ότι «η επιτυχία του μαθήματος επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες εκπαιδευτικών και μαθητών». Η προσπάθεια των εκπαιδευτικών άλλωστε ήταν εκείνη που έφερε εις πέρας και την «δοκιμασία» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. «Οι εκπαιδευτικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν» είπε και ερωτηθείς για το βαθμό που ο ίδιος θα έβαζε σε αυτή την εμπειρία μετά από σκέψη κατέληξε στο έξι (6) βέβαιος ότι η Τηλεκπαίδευση έχει δρόμο δοκιμασίας και καλύτερης προετοιμασίας πολύ μπροστά της.

Ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με τον Προγραμματισμό όταν μαθητής του Γυμνασίου ακόμη αγόρασε το πρώτο βιβλίο της Πληροφορικής αφήνοντας στην άκρη τα αγαπημένα βιντεο-παιχνίδια. «Αν κάτι το αγαπάς και σου αρέσει, τότε, εφόσον ασχοληθείς πολλές ώρες, θα γίνεις σίγουρα καλύτερος» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-2-2022).

Σεμνός και μετρημένος ο ίδιος παραλείπει να αναφερθεί στη διάκρισή του σε διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής πριν ένα χρόνο με συμμετοχή νέων από 11 χώρες. Στην 4η θέση από τις 5 που οδηγούσαν σε βραβεία έκανε πολύ νωρίς τον τόπο του περήφανο προβάλλοντας τον με όμορφο τρόπο. Όσον αφορά στα σχέδια του; Αυτά περιλαμβάνουν πολύ διάβασμα, με στόχο την είσοδο του σε Σχολές που θα σχετίζονται σίγουρα με την έρευνα.
Φώτο – αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος