ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης- Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας το Εργασιακό Νομοσχέδιο»

«Η κοινωνία απορρίπτει το Νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση γιατί αποτελεί τη χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας» τόνισε η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας στην διάρκεια ζωντανής διαδικτυακής εκδήλωσης με θέμα: «Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά- Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» που διοργάνωσαν σήμερα οι ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αν.Μ.Θ..

«Καταργεί το 8ωρο με βάση και όχημα την ατομική σύμβαση» είπε προσθέτοντας «καθιερώνει το “ωράριο λάστιχ﨔 και αποτρέπει από νέες προσλήψεις». Όπως υποστήριξε η κα Ξενογιανακοπούλου θα σημάνει στο μέλλον μέχρι και 100.000 λιγότερες προσλήψεις.

Σύμφωνα με την Τομεάρχη Εργασίας θα υπάρχει ασυδοσία στα ωράρια και μεγάλο χτύπημα στις αποδοχές για όλες τις πτυχές της εργασίας προσθέτοντας ότι θα «εκβιάζονται οι εργαζόμενοι να παίρνουν μια αστική αποζημίωση και να απολύονται». Σημείωσε δε ότι δίνεται το “τελειωτικό χτύπημα’ στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. «Η κάρτα εργασίας δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του ελέγχου και της εποπτείας» είπε.

Τέλος, η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως ο στόχος είναι σαφής: «Να καταργηθεί, να μην περάσει αυτό το Νομοσχέδιο» προσθέτοντας πως έχει αξία να δοθεί η μάχη, πριν έρθει στη Βουλή και κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Να είναι μια πύρρειος νίκη» και να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.» υποσχόμενη να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ολοκληρωμένη Νομοθετική Διάταξη.

Δημήτρης Χαρίτου: Το Νομοσχέδιο θα φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο της εργασίας
“Όλα όσα περιγράφονται δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση επιχείρησε να ξηλώσει το δίχτυ προστασίας. Επεκτείνει το καθεστώς της ζούγκλας που υπάρχει στο χώρο δουλειάς. Επιχειρείται απαξίωση της αξίας της εργασίας”
υποστήριξε στην τοποθέτησή του Δημήτρης Χαρίτου, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας ανεξέλεγκτες χιλιάδες απολύσεις και σημειώνοντας ότι στον αντίποδα της πρότασης της ΝΔ βρίσκεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

“Αποσυνδέεται η εργασία από το μισθό, ακυρώνει την άμεση σύνδεση του μισθού με την εργασία κι αυτό είναι εξαιρετικά συντηρητικό” είπε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος σημειώνοντας ότι “ξηλώνεται ότι έχει κατακτηθεί στην Ευρώπη τα τελευταία 200 χρόνια”. “Ο Νόμος αυτός θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά” υποστήριξε ότι πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Σ. Σακελίων σημειώνοντας ότι αυτά τα θέματα “δε αποτελούν ιδιοκτησία του ΚΚΕ είναι υπόθεση δική μας.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος