ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης – Γ. Δραγασάκης: Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα

«Να κατανοήσουμε την κρίση ως αφετηρία αλλαγής και εξόδου από έναν φαύλο κύκλο» ανέφερε η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Αγγελική Κουγιουμτζόγλου πραγματοποιώντας σήμερα το βράδυ την έναρξη της ανοικτής Διαδικτυακής Εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης με θέμα: “Ακρίβεια-Υπάρχει σχέδιο;”

Η Κυβέρνηση παραγνωρίζει ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που ήρθε για να μείνει και θέλει σοβαρές και άμεσες πολιτικές» ανέφερε ο κος Δημήτρης Χαρίτου σημειώνοντας ότι χρειαζόμαστε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Ο βουλευτής πρώην Υπουργός Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε ότι οι νέοι άνθρωποι, όσοι ενηλικιώθηκαν τα τελευταία 20 και 30 χρόνια, δεν έζησαν το φαινόμενο του πληθωρισμού, τον ρυθμό αύξησης των τιμών.

Σύμφωνα με τον κο Δραγασάκη το ζήτημα της ακρίβειας: 1ον διαπλέκεται με τις μεγάλες απαιτήσεις- προκλήσεις της εποχής μας. 2ον Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. 3ον Πιο έντονο και δυσεπίλυτο το πρόβλημα της ακρίβειας στη χώρα μας γιατί ακολουθήθηκαν εσφαλμένες επιλογές στον τομέα της ενέργειας. Τέλος, 4ον οι κλιματικοί στόχοι που όρισε η ΕΕ δεν θα επιτευχθούν. “Η κλιματική κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί γεγονός που θα προκαλέσει νέες ανισότητες” είπε. Επίσης, ζήτησε: “Μέτρα άμεσης εισοδηματικής ανακούφισης. Πολιτικές αντιμετώπισης – ενίσχυσης των εισοδημάτων και των υπηρεσιών. Μέτρα που θα υπάγονται σε ένα κοινό σχέδιο” με τρία τα επίπεδα όπως είπε: 1) Προστασία του εισοδήματος κατά προτεραιότητα 2) μείωση των ανισοτήτων 3) αποτροπή νέων παράγωγων κρίσεων.

Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στην κακοκαιρία δήλωσε”Είμαστε στην αρχή ενός φαινομένου που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί. Μιλάμε για δραματικές καταστάσεις που συμβαίνουν δίπλα από το σύνταγμα και αυτό κάνει χειρότερα τα πράγματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος