ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ροδόπης για την πλαγκτονική βλέννα στις ακτές

Με αφορμή τις εικόνες της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής που πλήττει την Τουρκία με την πλαγκτονική βλέννα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ροδόπης τονίζει πως «αυτή τη στιγμή δείγματα της πλαγκτονικής βλέννας έφτασαν και στις ακτές της Ροδόπης, ίσως όχι τόσο ορατά όπως στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, αλλά πάντως ανησυχητικά.»

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική αυτή κρίση είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι η θάλασσα και γενικότερα το κλίμα δεν γνωρίζουν σύνορα. «Υπάρχει ανάγκη για άμεσες λύσεις με συνεργασία και σχέδιο προστασίας του φυσικού πλούτου τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και με την επιστράτευση των επιστημονικών και τοπικών φορέων».

Και η ανακοίνωση καταλήγει «Περιμένουμε τις άμεσες και συντονισμένες δράσεις – όχι αποσπασματικά και επικοινωνιακά ως συνήθως – του κ.Σκρέκα του ΥΠΕΝ και του κ.Πλακιωτάκη του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίο άλλωστε αυτοαποκαλέστηκε και «ο πιο σημαντικός υπουργός παγκοσμίως με όρους ναυτιλίας». Εξάλλου βρισκόμαστε στην αρχή της πιο κρίσιμης τουριστικής περιόδου και ο ελληνικός τουρισμός δεν αντέχει ένα ακόμη πλήγμα». Διαβάστε εδώ:Δ.Τ.ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ #22 ΕΠ.ΠΕΡΙΒΑΛΛ._πλαγκτονικη βλεννα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος