Συντριπτική η συμμετοχή των καταστημάτων καφεστίασης στη Ροδόπη στην κινητοποίηση του κλάδου

Συντριπτική είναι η συμμετοχή των καταστημάτων καφεστίασης στη Ροδόπη στη σημερινή κινητοποίηση του κλάδου, με τα χωριά να πρωτοστατούν στέλνοντας μήνυμα πως πολύ δύσκολα μπορούν να επιβιώσουν με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί.

“Μας επιβάλλουν λόγω της πανδημίας να εργασθούμε με μειωμένη πελατεία κατά 50%, λόγω των ανεμβολίαστων. Ποσοστό δε που φτάνει και ίσως ξεπερνάει και το 60%, μια και οι εμβολιασμένοι δεν βγαίνουν έξω επειδή φοβούνται με την άνοδο των νέων μολύνσεων, αλλά και επειδή δεν υπάρχει πια σύνδεση στις παρέες (άλλοι εμβολιασμένοι, άλλοι ανεμβολίαστοι)”, δήλωσε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΕ.

“Για τον λόγο αυτό,
-Ζητάμε να μην ξεκινήσουμε τις πληρωμές των προγραμμάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής, από το 2023 και έστω να παραγραφεί το ποσό που έχουμε να επιστρέψουμε ακόμα καλύτερα.
-Εφόσον δεν έχει σταματήσει ακόμα η πανδημία ζητάμε ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, που θα έχει την μορφή της επιδότησης-μη επιστρεπτέα προκαταβολή- και όχι του δανείου-επιστρεπτέα προκαταβολή.
-Ζητάμε να ξεκινήσουν πάλι τα προγράμματα με τις αναστολές εργασίας στο προσωπικό μας.
-Ζητάμε να μειωθεί το ποσό που πληρώνουμε στα ενοίκια.
Νομίζω αυτά είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.
Ο διάλογος όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, θα συνεχισθεί με τους επαγγελματίες. Αν δεν βρεθεί τρόπος λύσης και προτάσεις που να βοηθούν τις επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν, τότε θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας”, τόνισε ο κ. Βαφειάδης.

Σήμερα, στις 11, οι επαγγελματίες της καφεστίασης θα βρεθούν στο Ηρώο της Κομοτηνής και από εκεί θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος