Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αν.Μ.Θ.: Όταν έρθει το τέλος της πανδημίας θα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης άσκησε ο περιφερειακός συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αν.Μ.Θ., Δημήτρης Καρβούνης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Υποστήριξε πώς έγιναν λάθος χειρισμοί στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση δεν στήριξε τα πληττόμενα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όπως θα έπρεπε.

«Είναι γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε διπλό κλοιό», είπε αναφερόμενος στην πανδημία και στις ανατιμήσεις. «Η Πανδημία δύο χρόνια τώρα σαρώνει τη χώρα όπως και όλο τον κόσμο»,  σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Από την άλλη είναι ο «κλοιός» της ακρίβειας, ουσιαστικά από πέρσι το Πάσχα και μετά σημειώνονται συνεχείς αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και σε βασικά προϊόντα. Έχουν φτάσει ουσιαστικά εννιά μήνες με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται στο 5%».

Σύμφωνα με τον κο Καρβούνη: «Σε αυτό το «διπλό κλοιό» η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της Πανδημίας, καθότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες χώρες του κόσμου, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων, όσο και αριθμό νεκρών». Παράλληλα, όπως ανέφερε: «Όταν έρθει το τέλος της Πανδημίας, θα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν την πανδημία». Κριτική άσκησε και στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. «Επιβαρύνει», όπως είπε, «τους πιο αδύναμους καταναλωτές, αλλά και τους επαγγελματίες που έχουν δει από το καλοκαίρι τους λογαριασμούς του ρεύματος να διπλασιάζονται. Τα ποσά είναι πάρα πολύ υψηλά και η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα πάρει μέτρα να επιδοτήσει και το κοινωνικό τιμολόγιο».

Μάλιστα, σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κριτική επί συγκεκριμένων ζητημάτων, καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν κάνει μικροπολιτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Να πάμε σε εκλογές, και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να αναλάβει», η οποία όπως είπε, «θα διαχειριστεί τα θέματα της χώρας, τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα, με κοινωνική ευαισθησία σε όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι κάποιων συμφερόντων οικονομικά ισχυρών, όπως κάνει η κυβέρνηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος