Συνταξιούχοι ΙΚΑ Ροδόπης: Να ανακληθεί η εγκύκλιος για επικείμενες περικοπές σε συντάξεις χηρείας

Ανάστατοι είναι οι Συνταξιούχοι για επικείμενες περικοπές σε συντάξεις χηρείας και σε ορισμένες κατηγορίες αναπηρίας.

Την αναστάτωση προκάλεσε εγκύκλιος που εξεδόθη στις 29/12/2021, από τον Υφ/ργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου.
Συγκεκριμένα προβλέπεται (κατ΄ εφαρμογή του Ν.4387/16) ότι αν μία/ένας Συνταξιούχος, λαμβάνει και Σύνταξη χηρείας ή αναπηρίας, περικόπτεται το δεύτερο δικαίωμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ μέχρι και 268,80 €/μήνα (δηλαδή το 70 % των 384 €).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ροδόπης, Τάσο Γκλαβάνη, αν τελικά εφαρμοσθεί, θα φτωχοποιήσει περισσότερο τις/ τους Συναδέλφους Συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας.

«Ζητούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον Υφ/ργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ άμεσα την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε νέα μείωση και περικοπή των πενιχρών Συντάξεών μας.
Εμείς στις 11 Ιανουαρίου ετοιμάζουμε Συλλαλητήριο στην Αττική, αλλά και σε όλους τους νομούς πανελλαδικά. Ζητούμε να μας πουν ξεκάθαρα τι θα ισχύσει, γιατί τις τελευταίες μέρες κάθε μέρα ακούγαμε και διαβάζαμε για διαφορετικά πράγματα, σε σχέση με ποιους θα αφορούν οι περικοπές πριν το 2016 μετά το 2016, τι γίνεται με την προσωπική διαφορά και με τους νέους συνταξιούχους από την 1-01-2022, γιατί ενδιαφερόμαστε και για τους νέους συνταξιούχους. Επίσης δεν μας έχουν ενημερώσει για αυτά που δικαιωθήκαμε για τα αναδρομικά, ακόμη δεν έχουν δει τίποτα στα ποσά να αυξάνονται όπως μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Γκλαβάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος