Συνολικά 44 ερευνητές από το ΔΠΘ συμπεριλαμβάνονται στην λίστα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ

Σαράντα τέσσερις συνολικά ερευνητές και ερευνήτριες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ που περιλαμβάνει το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου με την τελευταία έκδοσή του (8η) που δημοσιεύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2025.

Η λίστα η οποία εκπονείται από ειδική ομάδα του  Πανεπιστημίου Stanford σε συνεργασία, με τον εκδοτικό οίκο Elsevier αποτελεί μια σύνθετη αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και δείκτες που την καθιστά ένα από τα πλέον αξιόπιστα εργαλεία αναγνώρισης του επιστημονικού αντίκτυπου σε παγκόσμια κλίμακα και αποτυπώνει τον αντίκτυπο του επιστημονικού έργου και αναδεικνύει το κορυφαίο 2% των ερευνητών παγκοσμίως.

Ειδικότερα περιλαμβάνει ερευνητές και ερευνήτριες με υψηλό δείκτη απήχησης του ερευνητικού τους έργου, τόσο κατά το σύνολο της καριέρας τους (whole career list) όσο και κατά τη διάρκεια του 2024 (single-year list).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος